To skarpe håndgranater er fundet uden for en kontorbygning i Malmø. Den ene er eksploderet, oplyser politiet.

Flere bygninger måtte evakueres og politiets bombegruppen er til stede i Adelgade i det centrale Malmø, hvor to håndgranater blev fundet tirsdag formiddag. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

- Den ene er eksploderet, og den anden har klikket, men er ikke eksploderet, siger politiets talsmand Maya Forstenius fra Malmø Politi til Aftonbladet.

Granaterne blev fundet uden for indgangen til SE-Banken i Adelgade, tæt på flere hoteller og nogle få hundrede meter fra Malmø Centralstation. Men det er endnu uvist, om den ene granat rent faktisk er eksploderet på findestedet.

- Det mærkelige er, at vi ikke har fået nogen meldinger om et højlydt brag i nat, så vi ved ikke, om granaten er eksploderet på pladsen eller tidligere, siger vagtchefen hos Malmø Politi, Stephan Sundström til avisen.

Politiets bombegruppe er lige nu til stede på pladsen foran banken, hvor bombeeksperter skal forsøge at fjerne de to granater.

- Vi skal køre ind og hente håndgranaterne med en robot og køre dem væk, forklarer vagtchefen.

Politiet kobler fundet af håndgranaterne med den bilbombe, som detonerede i det belastede område Rosengård i Malmø natten til mandag.

Det var en privatperson, som opdagede granaterne tirsdag morgen ved 9-tiden og slog alarm.

Andre læser også