RB PLUS Forsikringsovervågning vækker skarp kritik. ARKIVFOTO. Ritzau 2/12 2015 09.13.- - I flere tilfælde har forsikringsselskaber ikke stolet på deres kunder og besluttet at overvåge deres færden med gps. Men det skal stoppes, lyder det fra DF og S. // * Trafikken på landets motorveje er vokset med 35 procent mellem 2004 og 2014. * I de første seks måneder i 2015 har antallet af biler på vejene slået rekord med yderligere stigninger på omkring syv procent. ARKIVFOTO af kø på motorvej- (Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013)
RB PLUS Forsikringsovervågning vækker skarp kritik. ARKIVFOTO. Ritzau 2/12 2015 09.13.- - I flere tilfælde har forsikringsselskaber ikke stolet på deres kunder og besluttet at overvåge deres færden med gps. Men det skal stoppes, lyder det fra DF og S. // * Trafikken på landets motorveje er vokset med 35 procent mellem 2004 og 2014. * I de første seks måneder i 2015 har antallet af biler på vejene slået rekord med yderligere stigninger på omkring syv procent. ARKIVFOTO af kø på motorvej- (Foto: Dennis Lehmann/Scanpix 2013) Foto: Dennis Lehmann

Onsdag morgen tegner til at blive en af årets mere dramatiske i trafikken. Flere steder i landet meldes der om glatte veje. Og et par steder har det ført til uheld og spærede veje. Senest er Sydmotorvejen spærret på grund af et uheld. Det forventes, at den genåbnes omkring klokken 13.0,0.

På Esbjergmotorvejen er flere biler kørt galt i begge spor i det glatte føre. Det gælder området ved Gørding og Holsted. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter.

De opfordrer til, at man kører forsigtigt, hvis man skal ud på vejene i området onsdag morgen.

Men det er ikke kun i det jyske, der er problemer med glat føre. Også på Sjælland advarer flere politikredse om glatte veje, der flere steder har fået konsekvenser for bilisterne onsdag morgen.

Et større antal lastbiler spærrede onsdag morgen en strækning på Vestmotorvejen på Sjælland ved Vemmelev, fordi det glatte føre hindrede dem i at køre videre. Her lød beskeden således:

»Der ligger sne der, og det er op ad bakke. Der er en temmelig stejl, lang bakke lige ved Vemmelev, og de her store lastbiler kan simpelt hen ikke trække op ad bakken, uden at de fedter rundt,« siger vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Vejdirektoratet oplyser dog omkring 08.40, at Vestmotorvejen er helt åben nu. Men man skal påberegne forsinkelser, da der en del kø på strækningen.

Også i hovedstadsområdet advares der mod glat føre. Hos Københavns Vestegns Politi er man ude på Twitter og advare mod glatte veje i blandt andet Rødovre.

Opfordringen alle steder lyder på, at man skal være meget forsigtig, hvis man skal ud på vejene.

Omkring 9.30 oplyser Vejdirektoratet, at Sydmotorvejen E47 er spærret på grund af et uheld. Ifølge DR P4 skyldes det en lastbil, der er kørt i en grøft. Man skal køre via rute 151 Vordingborgvej i stedet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.