Efter angrebet var et af fårene så slemt skambidt, at det måtte aflives på stedet (arkivfoto).
Efter angrebet var et af fårene så slemt skambidt, at det måtte aflives på stedet (arkivfoto). Foto: Martin Sylvest Andersen

En 26-årig hundeejer kan se frem til en bøde og mulig aflivning af hans to muskelhunde, efter at hundene mandag formiddag gik bersærk i en fårefold ved Ringsted.

Politiet blev tilkaldt til stedet, da en borger havde set de to store hunde jagte og skambide en flok får i en indhegning, men da hundene ikke reagerede på politiets tilråb, trak betjentene pistolerne og affyrede skud mod de to hunde.

- Hundene stak af fra stedet, og vi kunne efterfølgende hente dem hos deres ejer. Han har nu fået til opgave at fremskaffe papirer på hundenes oprindelse og forsikringspapirer, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter angrebet var et af fårene så slemt skambidt, at det måtte aflives på stedet.

Hundeejeren er blevet sigtet for overtrædelse af hundeloven, men det er endnu uvist, om de to muskelhunde er af ulovlig race. Er det tilfældet, skal de to hunde under alle omstændigheder aflives.

- Hvis vi antager, at det ikke er en ulovlig hunderace, skal vi overveje, hvad der så skal ske med de to hunde. Vi kan jo godt med bestemmelsen i hundeloven i værste tilfælde sige, at hundene skal aflives, når de har forvoldt skade på dyr, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge fårenes ejer er to ud af de otte får i folden døde af det voldsomme angreb, mens fire er blevet skambidt.

Den 26-åriges muskelhunde er anbragt i et internat, indtil politiet har besluttet, hvad der skal ske med dem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.