Ovenfor ses angiveligt øjeblikkene, da politiet forsøgte at skille parterne fra hinanden

En 29-årig mand er anholdt, og en er såret, efter der blev løsnet skud ved afslutningen af et muslimsk optog ved Nørrebro Station lørdag eftermiddag. Optrinnet havde ikke et religiøst motiv, vurderer politiet.

Et gigantisk sørgeoptog sluttede brat og dramatisk, da der lørdag eftermiddag blev løsnet skud ved Nordre Fasanvej i Københavns nordvestkvarter lige ved Nørrebro Station.

Omkring klokken 16 modtog Københavns Politi en anmeldelse om, at der var blevet affyret skud i forbindelse med et muslimsk sørgeoptog nær Nørrebro Station.

Ingen blev ramt af skuddene, der blev affyret op i luften.

En 29-årig mand er foreløbig den eneste, der er anholdt - mistænkt for at have affyret skuddene, og han er ifølge politiet også den eneste, der er blevet såret i forbindelse med urolighederne.

Henrik Vedel, central efterforskningsleder hos politikredsen, oplyser, at man ikke mener, at urolighederne havde et religiøst motiv.

»I forbindelse med optoget opstår der noget tumult. Der er en mand, der afgiver to-tre skud op i luften, efter han er blevet overfaldet af en større gruppe personer. Vi vurderer ikke, at motivet til overfaldet var religiøst. Det var et isoleret opgør mellem et par grupper,« siger Henrik Vedel.

Flere vidner fra stedet oplyser, at den 29-årige var stærkt medtaget efter at have modtaget slag fra en større gruppe mænd. Da politiet ankom, forsøgte betjente at splitte parterne ad, og ifølge dr.dk begyndte flere af de stridende parter at sparke og slå til politiets biler.

Politiet ved på nuværende tidspunkt ikke, om der var tale om et bandeopgør.

Det muslimske sørgeoptog markerede dødsdagen for Imam Hussein, barnebarn til profeten Muhammed, og Københavns Politi anslog tidligere lørdag, at tæt ved 3.500 personer deltog i to forskellige optog, der begge fandt sted i hovedstaden.

Optoget skulle efter planen have sluttet ved moskeen på Vibevej, men de mange deltagere blev spredt, da der opstod uroligheder.