En 35-årig indsat, der sidste år tog en medfange som gidsel i Politigårdens Fængsel, er ved Københavns Byret blevet dømt til fængsel på ubestemt tid.

Københavns Byret har tirsdag dømt en 35-årig mand til forvaring for i april sidste år at have taget en medfange som gidsel i Politigårdens Fængsel.

Den 35-årige blev idømt forvaring - det vil sig fængsel på ubestemt tid - da retten vurderer, at han er så farlig, og at han på fri fod vil udgøre en fare for andres »liv, legeme eller frihed«. Det skyldes blandt andet, at han en række voldsdomme bag sig, skriver DR Nyheder.

Den dømte, der er tidligere bandemedlem, blev fundet skyldig i frihedsberøvelse og trusler mod medfangen, som han tog som gidsel under en gårdtur. Han er ligeledes blevet dømt for at have overfaldet to fængselsbetjente i Vestre Fængsel dagen efter gidseltagningen.

Under gidseltagningen 15. april sidste år truede den 35-årige sin medfange med en kniv lavet af to tandbørster, der var smeltet sammen og slebet spidse.

Gidseltageren har under retssagen hævdet, at gidseldramaet var rent skuespil, som udelukkende havde til formål at få pressen til at interessere sig for de dårlige forhold i arresthusene. Han har ligeledes hævdet, at gidslet gik frivilligt med på »skuespillet«, men det afviser den pågældende medfange.

Den 35-årige gidseltager ankede straks forvaringsdommen til landsretten.