En buschauffør blev dræbt, og en seks-årig dreng blev taget som gidsel, da en mand angreb en skolebus tirsdag eftermiddag lokal tid i den amerikanske stat Alabama.

Dramaet skete i Midland City, hvor skolebussen fyldt med børn befandt sig. Pludselig dukkede en mand op, der forlangte at få den seks-årige dreng udleveret.

Da chaufføren nægtede dette, skød manden chaufføren flere gange foran øjnene på de chokerede skoleelever. Det har den lokale sherif berettet til lokale medier ifølge de internationale nyhedsbureauer Reuters og AP. Buschaufføren døde efterfølgende af sine skudsår. 

Efter skyderiet flygtede gerningsmanden med den 6-årige, som han siden har holdt som gidsel. Ifølge amerikanske medier forhandlede politiet med manden til langt ud på aftenen tirsdag om frigivelse af den lille dreng. Angiveligt opholder manden med drengen sig i en underjordisk bunker bag en nærliggende kirke. 

Det vides endnu ikke, hvilken relation manden har til drengen. Det heller vides ikke, hvor mange andre skoleelever, der var med bussen, da dramaet fandt sted. Alle de andre børn slap dog uden skræmmer.

Skoler i området omkring Midland City vil være lukkede onsdag grundet skyderiet, der falder sammen med den seneste tids heftige debat om, hvorvidt man skal stramme våbenlovgivningen i USA. Diskussionen opstod påny, da 20 elever og seks personer fra personalet blev dræbt, da en mand brød ind og skød løs på en grundskole i Connecticut i december.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.