Lyt til artiklen

Såret efter knivstik måtte en gravid kvinde søndag aften søge tilflugt hos sine naboer.

Knvioverfaldet var sket på hendes egen bopæl i et lejlighedskompleks på Helligkorsvej i Roskilde.

Politiet fik alarmen om knivoverfaldet klokken 20.51, og på det tidspunkt var gerningsmanden allerede flygtet fra stedet.

Tilkaldte ambulancefolk og politibetjente fik hurtigt kontakt til den sårede og gravide kvinde, der hastigt blev bragt til et sygehus til behandling for sine skader.

Udover knivstik var kvinden også blevet udsat for slag samt verbale trusler på livet  i forbindelse med overfaldet, hvor hun ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har en relation til gerningsmanden.

Han var ifølge offeret flygtet fra stedet efter at have opsøgt hende, men kunne identificeres som en 32-årig mand fra Bagsværd.

Derfor iværksatte politiet omgående en eftersøgning efter den mistænkte, som kl. 21.32 kunne anholdes på en adresse i det storkøbenhavnske område, hvor han havde søgt tilflugt.

Den 32-årige mand fra Bagsværd blev tirsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for drabsforsøg ud fra en samlet vurdering af de fremkomne oplysninger ved efterforskningen af overfaldet på kvinden.

Anklagemyndigheden begærede retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen, men oplyste efter retsmødet, at den sigtede mand var blevet varetægtsfængslet fire uger i surrogat.

Ved retsmødet ønskede han ikke at tage stilling til sigtelsen og ønskede heller ikke at udtale sig. Han ønskede ikke at kære fængslingen.

Kvinden er fortsat indlagt på et sygehus til observation efter behandlingen af sine skader. Både hun og det ufødte barn meldes ifølge politiet uden for livsfare.

Ifølge en pressemeddelelse fra Midt- og Vestsjællands Politi har kvinden forklaret, at gerningsmanden pegede på hende med en kniv efter at have opsøgt hende i lejligheden. Samtidig kom han med truende udtalelser mod hende.

Kvinden fik vægret for sig og fik i den forbindelse afværgelæssioner på hænderne, men havde altså held til at flygte i sikkerhed hos sine naboer.