Veli Matti Rissanen
Veli Matti Rissanen Foto: POLITIET / Christian Als
Et dna-gennembrud fra et gerningssted på Tagensvej i København kan bringe politiet tættere på en opklaring af et af de fem hidtil uopklarede mord fra 2012.

- I efterforskningen af drabet på den 54-årige finne Veli Matti Rissanen, der fredag 1.  juni blev fundet dræbt i sin lejlighed på Tagensvej 217, har vi fundet frem til en dna-profil, som med meget stor sikkerhed stammer fra gerningsmanden. Vi mangler bare et match, oplyser politikommissær Hans Erik Raben fra drabsafdelingen i Københavns Politi til bt.dk.

Politiet efterforskning af drabet på den finsktalende mand har været meget vanskelig, fordi han havde en yderst begrænset omgangskreds. Han var i udpræget grad en enspænder, der tilsyneladende mest gik op i at samle flasker.

- Ud fra de tekniske undersøgelser på gerningsstedet i lejligheden på tredje sal er det lykkedes at finde to dna-profiler. Den ene er Veli Matti Rissanen, mens den anden stammer fra en ukendt, som jeg gerne vil lægge hovedet på blokken på er gerningsmanden. Den dna-profil er fundet fem steder i lejligheden - blandt andet på gerningsvåbnet. Hvad det mere konkret er, vil vi gerne holde for os selv - det skal gerningsmanden fortælle os, tilføjer Hans Erik Raben.

- Den dræbte havde ingen omgangskreds overhovedet. Han gik med en indkøbsvogn og samlede flasker, og vi aner ikke, hvem han har haft med oppe i lejligheden. Formentlig har det været en person fra samme klientel, siger politikommissæren.

- I forsøget på at finde et match til den ukendte dna-profil har vi taget mundskrab på en håndfuld personer, men foreløbig har det ikke båret frugt. Så hvis nogen i offentligheden kunne have en idé om, hvem der kunne være interessant som en mulig gerningsmand, må de meget gerne kontakte os, understreger Hans Erik Raben fra drabsafdelingen i Københavns Politi - tlf. 33 14 14 48

Da Veli Matti Rissanen blev fundet dræbt 1. juni, havde han formentlig ligget død i sin lejligheden siden første halvdel af maj.

Politiet ved, at han hyppigt samlede flasker på bl.a. Christianshavn, Israels Plads og Chr. Møllers Plads. Desuden hævede han typisk først på måneden penge ved Danske Bank på Frederikssundsvej 52.

Den formodede gerningsmands dna-profil er som et led i efterforskningen rundsendt til politiet i hele Europa - og ikke mindst de øvrige nordiske lande - men foreløbig uden resultat.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.