22-årige Anders Mark Hansen blev dræbt i Fællesskoven ved Stevns i marts 2012.
22-årige Anders Mark Hansen blev dræbt i Fællesskoven ved Stevns i marts 2012.

Den dræbte 22-årige Anders Mark Hansen havde 'vaskekonehud' på sine fødder, og hans tøj var gennemblødt af havvand.

To mænd satte sig mandag tiltalebænken i retten i Roskilde. En 34-årig fra Store Heddinge og en 28-årig fra Køge. Mistænkt for sammen eller med hinandens vidende at have dræbt den 22-årige Anders Mark Hansen i Fællesskoven ved Stevns tilbage i marts sidste år. Et bestialsk drab, de beskylder hinanden for at have begået.

I anklageskriftet hedder det, at de to drabstiltalte 'i forening eller efter fælles forudgående forståelse' har dræbt den kun 22-årige mekaniker fra landsbyen Lyderslev på Stevns. Men anklager gjorde som det første klart i retten, at man i dag mener, at den 34-årige begik drabet, mens den 28-årige så på uden at gribe ind. Til det rystede den 34-årige ganske let på hovedet.

Anders Mark Hansens stedfar har efter drabet fremført, at hans søn minimum blev forsøgt dræbt tre steder. Og i retten mandag kom det frem, at den 22-årige Anders Mark Hansen havde 'vaskekonehud' på sine fødder, og hans bukser var gennemblødt op til knæhøjde af det, undersøgelser siden viste var havvand. Samtidig kom det frem, at hans stærkt mudrede bukser bar præg af slæbespor.

I skoven blev desuden fundet interessante fodspor fra sko, som til gengæld aldrig var blevet fundet, og anklageren mente derfor, at vigtige spor i sagen for længst kan være skaffet af vejen for at dække over drabet.

Den 34-årig så også tydelig utilpas ud, da anklager afspillede video fra gerningsstedet, der viste hvordan den 22-årige Anders Mark Hansen blev fundet i Fællesskoven, bag sin bil. Med hænderne fikseret med strips bag på ryggen, og med en livrem bundet stramt om sin hals og ligeledes stramt til trækkrogen på sin egen bil, hvor beskyttelseshætten - bemærkede anklageren - igen var sat på.
 
Mens den 28-årige lignede en, der fulgte billedvisningen, dykkede den 34-årige sit hoved endnu længere ned mellem sit veltrænede skulderparti.

Begge indrømmer at have været på gerningsstedet, og den 28-årige har også indrømmet, at han så mordet. Tilbage i marts hed det sig, at den 34-årige, der var sygemeldt og på krykker efter en diskusprolaps, umuligt kunne have begået det alene. Det var han fortsat, da han ankom til retslokalet mandag morgen, hvor han foroverbøjet tog plads ved siden af sin forsvarer Kim Holst. Stirrende ned i bordet, væk fra dommerbordet, med konstante rynker i panden. Undervejs var han pga. smerter nødt til at rejse sig og støtte sig til sine krykker. 

Netop smertehistorikken og manglende evner til at bevæge sin lænd, skal blandt andet bruges til at bevise den hovedtiltalte uskyld, afslørede den 34-åriges forsvarer. 
 
Anderledes interesseret, men også mere upåvirket så den 28-årige ud, der sad med foldede hænder for enden af de bare arme i en blåspraglet skjorte. Med sin forsvarer Merete Stagetorn ved sin side.

Det kom i retten frem, at 34-årige op mod anholdelsen i marts sidste år var indlagt med depressive og psykiske problemer. Han var derfor blevet mentalundersøgt, men lægerne fandt ikke, at han havde været sindssyg i gerningsøjeblikket. Den 28-årige var derimod ikke blevet undersøgt mentalt, da anklager afslørede, at han ikke på noget tidspunkt havde været fysisk i kontakt med den dræbte.

Anders Mark Hansen vendte aldrig hjem fra Fælleskoven den fredag i marts, hvor han tog ud for at lufte sin hund Rico. I stedet fandt først en kondiløber og siden familien den 22-årige unge mand, liggende kvalt ved siden af sin blå VW Polo. Mishandlet af slag, spark og tramp, inden han til sidst blev kvalt med plastikstrips eller lignende, ifølge anklageskriftet.

Motivet til drabet har der kun været gisnet om. Men et vedholdende rygte i kredse omkring de to tiltalte og den dræbte har været jalousi. At den 22-årige Anders Mark Hansen skulle være kommet den 34-åriges tjekkiske kæreste for nær. Det har politiet indtil videre afvist.
 
Fra anklagemyndighedens kræver man fire års fængsel eller derover til den 34-årige og den 28-årige.

Der er indtil videre navneforbud i sagen, der ventes at vare otte retsdage.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.