Henriette Kjær, toppolitiker hos De Konservative, drages nu direkte ind i sagen om påstået misbrug og svindel, der angiveligt er begået mod hendes svigermor, den 72-årige pensionerede læge Yvonne Gerda Pedersen.

I årevis har det været antagelsen, at det alene var hendes mand, Erik Skov Pedersen, der har unddraget betalinger, optaget tvivlsomme lån og foretaget indkøb uden at betale tilbage – mens Henriette Kjær blot har være en 'naiv' statist i det økonomiske cirkus.

Nye oplysninger i sagen viser, at Henriette Kjær personligt i mindst ét tilfælde har udstedt en dækningsløs check til sin svigermor.Checken, der er dateret den 17. juli 2000, er på 25.000 kroner og blev afleveret til Yvonne Gerda Pedersen, der efter nogle dage forsøgte at indløse den – uden held, da der ikke var dækning på checken.

Opbevares af advokaten

B.T. er i besiddelse af kopier af yderligere to gummichecks, udstedt af Erik Skov Pedersen: Den ene er på 30.000 kroner og er udstedt den 1. august 2000. Den anden er på 90.000 kroner og er fra den 12. marts 2004. I alt repræsenterer de dækningsløse checks en værdi på 145.000 kroner. De originale ckecks opbevares nu hos den 72-årige kvindes advokat.Erik Skov Pedersen afviste onsdag overfor B.T., at han har lånt penge af sin mor, men eksistensen af de tre checks styrker påstanden om, at parret har lånt penge af kvinden og så muligvis forsøgt at betale nogle af dem tilbage.

Så aldrig sine penge

Ifølge Yvonne Gerda Pedersen er der i forbindelse med udstedelsen af de tre checks sket det samme: Erik Skov Pedersen har ringet til hende og spurgt, om hun kunne udstede en check til ham.

- Erik sagde, at han ikke lige havde nogen penge, siger hun.

LÆS MERE OM SAGEN I B.T. FREDAG