Amanda Jacobsen skal tre år og seks måneder i fængsel. Sådan blev straffen over den 45-årige erhvervskvinde udmålt, efter at hun i Københavns Byret tilstod at have svindlet for 130,5 millioner kroner i perioden 2008-2011.

Men ifølge firmaet Gate Gourmet bygger dele af dommens begrundelse på usandheder, som Amanda Jakobsen har fremlagt i byretten.

Anklager Hans Jakob Folker procederede for ikke mindre end seks års fængsel - men dommeren valgte at lægge vægt på, at Amanda Jacobsen selv tilstod sin svindel, ligesom hun fra sommeren 2010 forsøgte at forlade selskabet Gate Gourmet ved i første omgang at træde ud af sine bestyrelsesposter.

I dommen står det beskrevet, at Gate Gourmet accepterede Amanda Jacobsens opsigelse 31. januar 2011 - men ifølge Gategroups kommunikationschef, er det noget af en tilsnigelse.

Og Amanda Jacobsens egen forklaring om, at hun selv stod frem og tilstod alt - er ifølge hendes tidligere arbejdsgiver ganske forkert.

- Vi opdagede svindelen ved en intern revision, hvorefter vi konfronterede Amanda Jacobsen - og i det øjeblik trådte hun tilbage. Det var på et tidligt tidspunkt af opklaringsarbejdet, siger kommunikationschef Jean-Luc Ferrazzini til BT.

Gate Gourmet har ellers ikke stået først i køen for at udtale sig i forbindelse med svindelsagen, hvor Amanda Jacobsen klarede at trække en formue ud af selskabet uden, at nogen opdagede det - men efter dommen er faldet, vil firmaets kommunikationschef godt indrømme, at der kan være begået menneskelige fejl i selskabet.

- Men jeg ønsker ikke at diskutere vores interne sikkerhed. Der er tale om en svindelsag, der er ret spektakulær, siger Jean-Luc Ferrazzini til BT.

Tilbage står en dom, som Amanda Jacobsen har udbedt sig betænkningstid over - og samme overvejelser gør anklager Hans Jakob Folker sig.

Han beskriver den nu svindeldømte karrierekvindes lænsen af Gate Gourmets konti for et stort fupnummer - og beslutter nogen sig for at skrive en historie om Danmarks største svindlere - så vil Amanda Jacobsen nok ende et sted i den absolutte top, gætter Hans Jakob Folker.

- Vi er enige med dommeren i, at der skal tages hensyn til, at hun har hjulpet med opklaringen. Men der er også tale om et meget stort kassetyveri, og vi overvejer, om vi kan leve med straframmen. Det har vi 14 dage til, siger Hans Jakob Folker til BT.