Jagten på sexkrænkeren fra Fyn får mange bekymrede børn til at mistænke røde biler.
Jagten på sexkrænkeren fra Fyn får mange bekymrede børn til at mistænke røde biler. Foto: Sonny Munk Carlsen

Frygten for den fortsat ukendte sexkrænker er næppe blevet mindre blandt forældre og børn på Fyn, efter en 13-årig dreng er blevet kontaktet af en mand i en ældre, mørkerød bil.

Selv om Fyns Politi nu i ugevis har ledt intensivt efter den mand, som står bag to overgreb på småpiger på Fyn, så er den frygtede gerningsmand fortsat på fri fod.

Og det har fået fynboer til at bestorme politiet med henvendelser.

- Normalt får vi en til to henvendelser om dagen, hvor børn har set en mystisk rød bil, der er kørt langsomt forbi dem, eller som de føler har stået og ventet på dem, fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen fra Fyns Politi.

Sexkrænker af 11-årig

Et af de tilfælde, som har vakt interesse er anmeldelsen fra en dreng, som fredag den 23. november så en mistænkelig bil i Odense.

Den 13-årige dreng var på vej hjem ad Skibhusvej i Odense, da han så den ældre, mørkerøde bil, der holdt ind på cykelstien. Drengen opdagede, at manden i bilen havde rullet vinduet ned og havde lænet sig ind over passagersædet, samtidig med at han så efter drengen. Og det fik drengen til at blive bekymret og gå væk fra bilen, fortæller drengens mor til Fyens.dk. Hun anmeldte efterfølgende episoden, og drengen blev afhørt af politiet.

Ifølge efterforskningsleder Henrik Justesen tyder det ikke på, at det er den jagede sexkrænker, der forsøgte at komme i kontakt med drengen. I så fald skulle gerningsmandens modus (fremgangsmåde, red.) være helt anderledes end hidtil.

Her blev 10-årig misbrugt

- Nu har gerningsmanden to gange vist, at det er piger, han er interesseret i, siger Henrik Justesen og tilføjer, at han dog heller ikke kan afvise, at det kan være den samme sexforbryder, der begik overgreb på de to piger i henholdsvis Øster Skerninge og Refsvindinge på Syd- og Sydøstfyn. 

- Hvis man er pædofil, så kan man jo nærme sig begge køn, men hvis det er piger, de er interesseret i, så er vores erfaring, at det oftest er piger, de fortsætter med, siger Justesen, der dog godt forstå både de mange bekymrede borgere.

Sexforbryder eftersøges

- Jeg har stor forståelse for, at man måske er lidt nervøs for røde biler, og hvis de måske kører lidt langsomt forbi, og måske holder og kigger på en. Og vi vil da også gerne have et hint, hvis folk oplever noget, siger han og tilføjer, at efterforskningen Og det har vi så også kørende ved siden af efterforskningen af de mange foregår parallelt med efterforskningen af sexovergrebene.

- Vi koncentrerer os hovedsageligt om overgrebssager, men det andet indgår i efterforskningen, tilføjer efterforskningslederen. 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.