Den 32 årige butiksassisten Laila Christensen, der blev fundet død i sin lejlighed i Korup vest for Odense. Forsvarer sår tvivl om hvorvidt hun overhovedet blev myrdet.
Den 32 årige butiksassisten Laila Christensen, der blev fundet død i sin lejlighed i Korup vest for Odense. Forsvarer sår tvivl om hvorvidt hun overhovedet blev myrdet. Foto: Affotograferet af Jeppe Michael

Endnu en sag genåbnes

Det rider stadig de pårørende, venner og bekendte som en mare, at drabet på Laila Christensen fra Korup ved Odense aldrig er blevet opklaret.

Den dengang 32-årige Laila Christensen, som boede alene, blev fundet kvalt i sin taglejlighed på Rugaardsvej 417 i Korup den 6. august 2003.

Underboen i udlejnings-ejendommens stueetage, en mand som ligeledes boede alene, var længe sigtet og varetægtsfængslet i den uhyggelige sag, men mangel på beviser mod ham gjorde, at han efter næsten tre måneder bag tremmer blev løsladt og sigtelsen frafaldet.

SE GRAFIKKEN: Her er de genåbnede sager

Men nu er der måske håb forude for Laila Christensens nærmeste, der lige siden drabet har gået rundt i uvished og med et brændende ønske om at finde den vellidte kvindes morder. Fyns Politi vil nemlig genoptage efterforskningen af Laila-drabet på baggrund af den nye teknik, som gør det muligt at dyrke dna fra gamle tekniske spor, oplyser vicepolitikommissær Jack Liedecke.

- Nu da der er blevet mulighed for det, vil vi selvfølgelig gå ind og kigge på Laila-sagen igen. Men det er dog ikke sådan, at vi lige i morgen tidlig lægger alt andet til side og begynder med den næsten ti år gamle sag. Det er det helt aktuelle, der har førsteprioritet for os, men lige så snart, vi får lidt mere "luft" i afdelingen og har fået nogle ressourcer fri, så vil vi kigge på den, siger Jack Liedecke til bt.dk.

Han var selv med til at efterforske sagen om drabet på Laila Christensen, men altså dengang uden at få fældet en gerningsmand.

Fyns Politi har i øjeblikket meget travlt med bl.a. at efterforske flere sædelighedssager - en af dem den endnu uopklarede sag om en blot 11 år gammel pige, som for tre uger siden blev bortført og sexmisbrugt af en ukendt mand, da hun stod af skolebussen tæt på sit hjem i landsbyen Vester Skerninge en halv snes kilometer vest for Svendborg. 

I sagen fra Vester Skerninge mangler efterforskerne stadig svar fra retsgenetikerne, om det er muligt at fremdyrke en dna-profil på en mulig gerningsmand, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Justesen til bt.dk.

Den mand, der i 2003 i to omgange sad bag tremmer som mistænkt for at være Laila Christensens morder, er siden blevet tilkendt en erstatning på 200.000 kroner for uberettiget varetægtsfængsling.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.