Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Flasker og sten flyver gennem luften sent lørdag aften, hvor unge og politi i flere omgange har været i nærkamp på Nørrebro. Tidligere på aftenen blev en betjent sparket i maven ved Blågårds Plads, hvor omkring 30 unge kastede med sten og byggede barrikader.

'Det var fuldstændig sindssygt og vi var meget tæt på at blive ramt af flasker og sten'.

Det fortæller en B.T. medarbejder, der ca. kl. 23. 15 tilfældigt passerede Stefansgade på Nørrebro. Hun og nogle venner cyklede forbi en stor gruppe af unge, der råbte efter dem.

- De råbte 'flyt jer' og så kastede de ellers flasker og sten efter politiet og virkede ret ligeglade med om det gik ud over tilældige forbipasserende. Vi var ret heldige at vi ikke fik noget i hovedet, fortæller B.T.'s medarbejder, der skyndte sig væk fra stedet så hurtigt som muligt.

De unge opholdt sig på hjørnet af Stefansgade og Nørrebrogade og mange af dem var maskerede. Omkring 10 hollændervogne befandt sig i området og alle politifolk var iført fuld 'kampuniform' for ikke at blive såret af sten og flasker.

Københavns Centrale Vagtleder MadsFirlings siger til bt.dk kl. 24:

'Lige nu kan jeg kun sige at der i øjeblikket foregår en politiaktion derude. Der er en del materielle skader, men jeg har ikke hørt om, at der skulle være nogle sårede'. 

Roligt tidligere på aftenen

Massivt politiopbud havde ellers lagt den uro ned, som tidligere på aftenen udviklede sig på Nørrebro. Men lidt før klokkken 22 blev der så igen kastet med brosten mod en af politiets gruppepatruljer. Desuden blev der sat ild til en skrotbil i Folkets Park.

Bilen har hele lørdagen ligget med bunden i vejret i parken, men tilsyneladende satte nogle unge mænd den i flammer ved 22-tiden.

Ligesom torsdag og fredag var der også tidligere lørdag aften ballade på Nørrebro. En gruppefører i politiets beredskabsafdeling blev sparket i maven, da han sammen med kolleger ville visitere nogle unge.

- Der er en smule uro derude. Vi havde sendt betjente ind omkring Blågårds Plads, for at visiterere nogle af dem der cykler rundt derude. Rygtet vil vide, at de er bevæbnede. Men da betjente forsøgte at vende lommer, blev de mødt med stenkast. En enkelt kollega er desuden blevet sparket i maven, sagde vagtlederen ved Københavns Politi til bt.dk tidligere på aftenen.

Efter episoden blev manden anholdt, hvilket medførte stenkast fra utilfredse unge i området. Det fik politiet til at trække sig ud af området for en tid, indtil kampklædte forstærkninger var nået frem.

Massivt politiopbrud

Politiet var i timerne efter overfaldet massivt til stede på Nørrebro, men ved ca. 20 tiden meddelte politiet at de anså situationen for værende under kontrol. Ifølge vagtlederen havde de unge tidligere på aftenen bygget barrikader omkring Stengade 30. Politiet fik dog fjernet barrikaderne, uden at dette førte til yderligere ballade. Men tilsyneladende var freden kun kortvarig.

Balladen kommer efter dages uro på Nørrebro. Torsdag blev en betjent ramt af to projektiler ved en skudepisode, hvor også rapperen Niarn blev strejfet af skudfragmenter. Fredag blev der skudt efter to mænd i en VW Golf.

Andre læser også