En 63-årig kvinde erkendte mandag over for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at hun med en kniv havde dræbt sin 43-årige, multihandicappede datter.

Drabet skete i en villa på Konge-Åsen i Skælskør, hvor mor og datter boede alene. Ifølge oplysninger til bt.dk døde datterens far for få år siden, og moderen har muligvis været bekymret for, hvordan fremtiden skulle forme sig for den datter, der var afhængig af hendes pleje og omsorg. 

Klik her og se mere tv på localeyes.dk


Politiet på Sydsjælland fik mandag kl. 10.56 en anmeldelse om, at der skulle være begået et drab i den velholdte villa i parcelhuskvarteret i den vestlige del af Skælskør.

Ved politiets ankomst til stedet fandtes liget af den multihandicappede kvinde, der lå i en seng i et værelse.

Til stede på adressen var en 63-årig kvinde, der overfor politiet erkendte at have dræbt datteren med en kniv.

Der er dagen igennem foretaget kriminaltekniske undersøgelser på gerningsstedet med henblik på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Den sigtede kvinde fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Næstved i tirsdag formiddag.

Beboere i området fortæller til bt.dk, at der altid har været stærke bånd mellem den nu 63-årige mor og den multihandicappede datter.

- Hun passede altid datteren efter alle kunstens regler, og ikke mindst efter at den noget ældre mand døde af et hjertetilfælde for få år siden, var det et stort arbejde. Alligevel var moderen også i stand til at passe et arbejde i en forretning i byen, mens datteren i dagtimerne blev plejet af andre, fortæller en beboer i området til bt.dk.

Trods moderens tilståelse holder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi stadig mange af kortene i sagen tæt ind til kroppen.

- Der er en masse detaljer, som den kommende tids efterforskning og afhøringer skal klarlægge nærmere. Derfor kan jeg ikke komme nærmere ind på, hvornår drabet formentlig er sket, eller om moderen ved anholdelsen har givet udtryk for, hvorfor hun har slået datteren ihjel. Den slags detaljer er det alt for tidligt at udtale sig om, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til bt.dk.