På samme vej i Næstved, hvor to mænd søndag blev ramt af skud, har der været nyt skyderi natten til tirsdag.

København. Lyden af smældende skud flængede natten til tirsdag endnu en gang den natlige stilhed på Kildemarksvej i Næstved.

- Det, vi kan sige, er, at der er skudt flere gange mod huset, men at ingen personer er ramt, sagde vagtchef Henrik Karlsen efter skudepisoden.

Det var på samme vej, at to mænd på henholdsvis 19 og 20 år i søndags blev lettere såret ved en anden skudepisode.

Den ene mand blev ramt af et skud i hoften, mens den anden blev ramt af et skud i hånden. Dengang oplyste politiet, at de to mænd har relationer til rocker- og bandemiljøet.

Og det er også i denne afdeling af det kriminelle miljø, at gerningsmændene bag tirsdagsnattens skyderi efter alt at dømme skal findes. Det vurderer politiinspektør Kim Kliver.

- Det er vores opfattelse, at denne episode er en forlængelse af de seneste to skudepisoder, vi har haft i Næstved inden for den seneste uges tid, siger han.

- Der er således tale om en fortsættelse af den konflikt, der hersker mellem to rocker-/ bandegrupperinger, som huserer i Næstved, lyder det fra politiinspektøren i en pressemeddelelse.

Ud over skyderierne på Kildemarksvej blev der natten til 23. september affyret skud på Parkvej ved Rema 1000. Her blev en 30-årig mand såret af flere skud.

Situationen i Næstved har tirsdag fået politiet til at oprette en såkaldt visitationszone. Zonen er stor. Den omfatter hele byen og gælder foreløbig frem til 18. oktober.

Politidirektør Lene Frank fortæller i en pressemeddelelse, at man i politiet mener, at det er en konflikt mellem rockergrupperne Satudarah og Bandidos, der er kilde til uroen i byen.

- For at forebygge eventuelle strafbare handlinger, der kan være til fare for personers liv eller helbred, vælger vi derfor at indføre visitationszone i den nævnte periode, siger politidirektør Lene Frank.

Oprettelsen af visitationszonen betyder, at politiet frit kan kropsvisitere alle i byen. Ordensmagten må også ransage borgeres biler i forbindelse med en kropsvisitation.

Normalt er det påkrævet, at politiet har en begrundet mistanke om for eksempel våbenbesiddelse, før man må foretage visitation. Og så skal der normalt også rejses sigtelse. De regler er nu midlertidig ude af kraft i byen.

/ritzau/

Andre læser også