- Jeg burde have gjort noget, sagde Josef Fritzl i retten her til morgen. I 66 timer så han bare til, at babyen døde en langsom og pinefuld død uden at søge hjælp.

Josef Fritzl indrømmede her til morgen i landsretten i St. Pölten i Østrig, at han var til stede, da hans datter Elisabeth fødte tvillinger i sit kælder-fængsel. Og at han var helt klar over, at den ene af spædbørnene havde det dårligt og havde svært ved at trække vejret.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke hjalp. Jeg håbede, at babyen klarede den, sagde han i retten i formiddag. I stedet for at sørge for hjælp til det lille spædbarn ventede han i 66 timer, mens babyen langsomt døde for øjnene af ham og slave-datteren Elisabeth.

Efter at Fritzl igennem to dage har været vidne til datterens Elisabeths 11 timers lange rædselsberetning på video i retten, vendte han her til morgen rundt på en tallerken og erkendte sig skyldig i både mordet på det lille barn og på slaveri – to anklagepunkter, han hidtil har benægtet.

- Jeg erkender mig skyldig. Jeg burde have erkendt, at babyen havde det dårligt, sagde han til retten.

Og da anklageren foreholdt ham, at der i de 66 timer, der gik inden spædbarnet døde, havde været tid nok til at søge hjælp, svarede Fritzl:

- Jeg burde have gjort noget. Jeg havde simpelthen overset det. Jeg var af den opfattelse, at babyen ville overleve.

Offentligheden er i dag onsdag atter på plads i retssalen, og der ventes dom torsdag. Og med sine nye indrømmelser kan Fritzl med rimelig stor sikkerhed regne med at skulle tilbringe resten af sit liv i fængsel.

Det var første gang under retssagen, at man så nogen form for anger hos horror-faderen fra Amstetten.

Det var som om mandagens og tirsdagens 11 timers lange video-afspilninger i retten af datteren Elisabeths grusomme oplevelser i kælderen, samt videoafhøringer af Elisabeths bror og at par af børnene, endelig fik Josef Fritzl til at indse, at det var altså ham selv, der var den onde.

At det var ham selv, der havde udført alle de ufattelige gerninger mod sit eget afkom. Og, at han endda gik så vidt som til at lade sit eget spædbarn dø for at undgå afsløring.

- Jeg er ked af det, sagde den 73-årige Fritzl med lav stemme. Og på spørgsmålet om, hvad der havde fået ham til at ændre holdning med hensyn til skyldspørgsmålet, slog han fast:

- Videoafhøringen af min datter.

SE VIDEO
  • FRITZL SKULER TIL OFFENTLIGHEDEN