Lige inden juryen trak sig tilbage for at votere over, hvilken dom Josef Fritzl skal idømmes, fik det 74-årige sexuhyre lov at tilføje et par ord. Der forventes at falde dom i løbet af eftermiddagen.

- Jeg angrer af hele mit hjerte. Jeg kan ikke gøre noget ved det, jeg har gjort, men hvis det er muligt, vil jeg prøve at begrænse skaderne.

Sådan sagde Josef Fritzl med klar stemme i følge VG, da dommer Andrea Humer kaldte ham til vidneskranken og lod ham tilføje et sidste par ord, før juryen trak sig tilbage for at votere.

Josef Fritzl holdt sin datter indespærret i en kælder i 24 år. Nu er det hans egen tur til at blive spærret inde. Josef Fritzl risikerer fængsel på livstid, når retten i Sankt Poelten senere i dag fælder sin dom over ham.

Netop nu voterer de tre dommere og juryen, og der forventes at falde dom i løbet af eftermiddagen.

Josef Fritzl overraskede alle, da han onsdag indrømmede alle anklager, herunder anklagerne fremsat af hans datter Elizabeth om, at han lod en af deres fælles børn dø ved at nægte ham lægehjælp.

LÆS OGSÅ
  • Fritzl så babyen dø langsomt
  • BT TV: Fritzl skuler til offentligheden
  • Fritzl erkender sig skyldig i drab


  • Tidligere i formiddag bekræftede Fritzls advokat Rudolf Mayer, at datteren Elisabeth i går deltog i retssalen. Hendes tilstedeværelse, mens en 11 timer lang videooptagelse, hvor hun fortalte om sit liv i fangenskab blev vist, var årsagen til, at Josef Frtizl tilstod de sidste to anklager, der lød på slaveri og mord, som han indtil da havde nægtet sig skyldig i.

    Rudolf Mayer har tidligere sagt, at enhver længere dom vil være en livstidsdom for den 73-årige sex-forbryder. Efter onsdagens tilståelse er en livstidsdom nærmest uundgåelig, og netop en livstidsdom er også, hvad anklager Christiane Burkheiser ønsker.

    Det er ikke utænkeligt, at Josef Fritzl kommer til at afsone i særlige faciliteter for mentalt abnorme forbrydere. Psykiater Adelheid Kastner, der i en rapport har konkluderet, at Josef Fritzl kan holdes ansvarlig for de forbryderiske handlinger og overgreb han begik mod sin familie i de 24 år han holdte datteren indespærret, sagde til retten onsdag, at Josef Fritzl stadig udgør en fare og derfor bør sendes på en mental anstalt for farlige personer.