Tirsdag udsendte Københavns Politi et nyt billede med en formodet gerningsmand bag et voldtægtsforsøg ved Ny Ellebjerg Station den 1. september.

Normalt vækker den slags ikke den store opsigt, men det har dette billede gjort, selvom det stammer fra en pressemeddelelse, som politiet selv udsendte tirsdag klokken 12.24.

I et opslag på Facebook lyder det nemlig, at billedet på artiklen hos BT skulle være af en tilfældig person.

Facebook-brugeren Mary Consolata Namagambe skriver, at hendes venindes lillebror ligner manden på billedet – og hævder, at politiet har fortalt til veninden, at BT tirsdag har offentliggjort billedet af en tilfældig mand.

'Politiet fortæller dem til deres store overraskelse, at de ikke har frigivet dette billede af gerningsmanden til BT, og at det er BT der sikkert har taget et tilfældigt billede af en sort mand der ikke er gerningsmanden. Netop at BT har løjet omkring gerningsmanden, og hængt en uskyldig sort mand ud. Politiet fortæller således min veninde og hendes lillebror, at han udover det ikke engang matcher den beskrivelse der er af gerningsmanden,' skriver Mary Consolata Namagambe på Facebook.

BT har forsøgt få et interview med Københavns Politi om sagen, men meldingen er, at efterforskerne stadig arbejder med sagen.

Politiets kommunikationsafdeling bekræfter dog kort i telefonen, at efterlysningen stadig er gældende, og at billedet er det rigtige. Politiet kan ikke umiddelbart genkende at have fået en henvendelse fra en mand, der skulle være hængt uretmæssigt ud som mulig gerningsmand.

Vi har også forsøgt at få en kommentar fra Mary Consolata Namagambe. Det er ikke lykkedes.