En flyveleder i Bornholms Lufthavn hørte »emergency« over radioen, lige inden det private fly styrtede til jorden tæt på lufthavnen på en tur fra Berlin til Bornholm.

Der kan meget vel ligge tekniske problemer bag et tysk indregistreret privatflys styrt nær Bornholms Lufthavn lørdag eftermiddag.

Det fortæller Bornholms Politi.

- Det er korrekt, at flyvelederen får et nødsopkald med ordlyden »emergency«, siger Jan Clausen, vagthavende ved Bornholms Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Få sekunder efter mistede flyvelederen kontakten, og flyet var heller ikke at se fra kontroltårnet. Vidner har fortalt, at flyet ikke havde en normal motorlyd, og flere personer så efterfølgende, at flyet ramte nogle trætoppe for til sidst at lande på en mark.

Bornholms Politi oplyser desuden, at der er tale om to mænd - en 38-årig mexicansk pilot og en 27-årig polsk passager. Sidstnævnte er uden for livsfare, mens det står værre til for piloten, som har fået et åbent kraniebrud. Begge blev fløjet til Rigshospitalets Traumecenter efter ulykken.

Bornholms Politi vil fortsat gerne i kontakt med personer, der har set omstændighederne omkring flystyrtet på telefon 56 90 14 48.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.