De tre forsvundne teenagere fra opholdsstedet Semai-skolen i Nordjylland
De tre forsvundne teenagere fra opholdsstedet Semai-skolen i Nordjylland Foto: Privatfoto

De tre børn, der tidligere på ugen stak af fra en institution i Nordjylland, er fundet og har det godt.

Det oplyser Helen Vang Siegumfeldt fra Den Åbne Retshjælp i Hillerød, som har påtaget sig at være advokat for børnene.

- De er fundet, og de er i god behold. Det er det vigtigste. Politiet har godkendt det sted, de opholder sig nu, og ifølge mine oplysninger bliver de ikke sendt tilbage til skolen, siger hun.

Natten til mandag stak de tre børn på henholdsvis 13 og 15 år af fra Semaiskolen i Brønderslev. Det er et opholdssted for udsatte børn og unge.

På baggrund af børnenes beretninger har Helen Vang Siegumfeldt valgt at melde opholdsstedet Semaiskolen til politiet, og hun har også underrettet ankestyrelsen og den ansvarlige chef i Morsø Kommunes børne- og unge forvaltning, som der dem, der er ansvarlige for anbringelsen.

- De her børn har det ikke godt. De er fjernede fra deres forældre, fordi deres forældre slog dem. Og så bliver de anbragt et sted, hvor man behandler alle børnene på samme måde med disciplinær-straffe og voldelig magtanvendelse.

- De har oplevet tillidsbrud på tillidsbrud fra samtlige voksne, de har mødt. De har brug for støtte og voksne, der vil lytte til dem, siger advokaten, som har hørt børnene fortælle om de meget hårdhændede straffe, de har været udsatte for på skolen.

- Det har taget hårdt på dem, siger hun.

Straffene har blandt andet bestået i at blive taget meget hårdt i, lange strabadserende gåture og flere dages overnatning i telt.

Advokaten ønsker ikke at afsløre, hvor børnene opholder sig nu, og hun ønsker heller ikke at komme ind på, hvordan politiet fandt frem til dem.

- Jeg har lovet dem, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at de ikke bliver sendt tilbage til skolen, og at de ikke bliver skilt ad, siger Helen Vang Siegumfeldt. 

Vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard, bekræfter over for BT, at de tre børn er fundet et sted i Nordsjællandsområdet.

BT har forsøgt at forelægge Semaiskolen oplysningerne om en politianmeldelse mod skolen. Skolens forstander var imidlertid ikke til at træffe fredag. Skolens souschef er orienteret om oplysningerne, men oplyser til avisen, at der ifølge skolens pressepolitik ikke er andre, som kan udtale sig. 

I Morsø Kommune bekræfter chefen for børn og undervisning, Peder Hanghøj, at advokaten har meddelt ham, at skolen bliver politianmeldt. Til BT oplyser han på generel basis, at kommunen i den type sager er nødt til at afvente politiets undersøgelser.

- I sådanne sager, vil vi vurdere, hvordan børnene har det. Hvis børnene har det rigtig skidt, kan vi fjerne dem fra et hjem. Men generelt skal vi holde os lidt væk, mens politiet undersøger sagen, siger Peder Hanghøj.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.