»Der er foretaget bedrageri for minimum 500 millioner kroner, og vores direktør - Stein Bagger - er væk. Vi ved ikke, hvor han er«.

Sådan blev sagen om den senere bedrageridømte Stein Bagger skudt i gang af IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby på et pressemøde den 1. december 2008.

Efter en uges jagt på direktøren meldte han sig selv til politiet i USA, som han var flygtet til.

Et halvt år senere blev Stein Bagger idømt syv års fængsel for bedrageri, dokumentfalsk og for at have svindlet for tre-cifrede millionbeløb i en såkaldt leasing-karrusel, hvor løbetiden på leasingkontrakterne blandt andet blev ændret fra 36 uger til tre måneder, så de ikke optrådte i IT Factorys regnskaber.

Da han efter fem år blev prøveløsladt, valgte han at gå under jorden, indtil han i 2014 blev hevet frem i lyset igen, da Bagmandspolitiet ville have ham dømt for sin involvering i firmaet Dansk Selfstorage, hvor man mente, han var direktør, selvom han officielt var praktikant. Han blev frifundet, og gik siden under jorden igen.

Men nu er han fundet.

Det skriver Ekstra Bladet, der mener at vide, at den 50-årige bedrageridømte mand i dag lever under navnet 'Sten Hansen' i en lille flække uden for den svenske hovedstad Stockholm.

På billeder, som det er lykkedes avisen at tage, kan man se ham køre en Porsche Cayenne, mens der på hans håndled hænger et stort ur.

Han lever dog tilsyneladende stadig i det skjulte, som han har gjort siden sin prøveløsladelse. Han har ifølge Ekstra Bladet ikke nogen fast adresse i Sverige, og hans navn står heller ikke på nogen postkasse. Da Ekstra Bladet kontakter hans adresse, oplyses det blot, at der hverken bor én med navnet Sten eller Stein på stedet.

Kulminationen på Stein Baggers mange-årige svindelnumre skete i november 2008.

Den 26. november 2008 tog han til Dubai med sin kone og et vennepar. Her indlogerede de sig på verdens dyreste hotel - Burj Al-Arab. Det var meningen, at turen skulle have varet til om søndagen, men allerede om torsdagen forsvandt Stein Bagger. Uden at sige et ord til sine medrejsende.

Forsvindingen skabte også bekymring i Danmark.

Fredag kontaktede IT Factorys bestyrelsesformand Asger Jensby ledelsen i firmaet for at se, om der var en grund til, at Bagger lige pludselig var forsvundet. En kulegravning blev sat i gang, og sent lørdag fandt man beviser på, at Stein Bagger havde oprettet et hemmeligt kontor tæt på IT Factory.

Det var også lørdag, at Baggers kone meldte hans forsvinden til politiet, og der blev sendt en efterlysning ud via Interpol.

Om søndagen fandt Asger Jensby og selskabet ud af, at Bagger havde haft gang i et omfattende bedrageri. Mandag morgen blev IT Factory derfor begæret konkurs, og Stein Bagger blev meldt til politiet for systematisk bedrageri for omkring en halv milliard kroner.

»Min sidste handling som formand for IT Factory var at indgive en konkursbegæring og at anmelde selskabets administrerende direktør Stein Bagger til politiet«, sagde Asger Jensby på et efterfølgende pressemøde dengang, hvor han beskrev Stein Bagger på følgende måde:

»Vi har afdækket en mand, som jeg troede var en betroet samarbejdspartner til at være en person, som jeg nu må anmelde for bedrageri, og med superintelligente psykopatiske egenskaber.«

Det er aldrig lykkedes at finde frem til de over 200 millioner svindelkroner, som på mystisk vis nåede at forsvinde, inden IT Factory gik konkurs, og Stein Bagger blev dømt - sammen med sin svenske forretningspartner Mikael Ljungman.