Tirsdag besluttede Københavns Byret, at LTF-bandelederen Shuaib Khan skal forblive varetægtsfængslet frem til den 27. september for trusler mod en betjent.

Men ifølge bandelederens forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen er den beslutning langt fra normal retspraksis.

»Hvis man sammenligner med andre sager, så har jeg aldrig set, at man er blevet varetægstfængsler på den her måde. Der kører masser sager hele tiden, hvor folk er utilfredse og siger ting til politiet, og det er der et fast strafniveau på. Jeg har aldrig set noget lignende i min tid,« siger Michael Juul Eriksen til BT.

Shuaib Khan er leder af banden Loyal to Familia, som gennem de seneste måneder har været involveret i den verserende bandekonflikt. Han blev varetægtsfængslet den 12. august for trusler om vold mod en betjent, som stoppede ham i en visitationszone på Blågårdsgade på Nørrebro i København, og dommer Lene Sadolin-Holst valgte altså tirsdag at imødekomme anklagemyndighedens anmodning om at lade Shuaib Khan forblive varetægtsfængslet.

Dommerens begrundelse gik blandt andet på, at der kan være en fare for, at bandelederen vil føre sine trusler ud i livet.

Ifølge forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen er sagen påvirket af både bandekonflikten og politiske kommentarer.

»Som det ser ud for mig, har avisskriverierne om Shuaib Khan og den politiske interesse været en faktor, for anklageren henviser direkte til, at nu er der bandekonflikt, og LTF er involveret. Men min klient er ikke sigtet for noget i den forbindelse, så det her er baseret på noget, der ikke er bevismæssig grund for,« siger forsvarsadvokaten.

Anklagemyndigheden mener, at Shuaib Khan bør straffes med udvisning af Danmark til Pakistan, men Michael Juul Eriksen påpeger i den sammenhæng, at hans klient er født og opvokset i Danmark, og at hans forældre ligeledes har boet i landet i 50 år, og at selv justitsminister Søren Pape Poulsen har påpeget, at bandelederen kan være svær at udvise.

Forsvarsadvokaten er dog bekymret for, at andre ting end typisk retspraksis kan påvirke sagen.

»Vi vil kæmpe for, at han ikke udvises, men sagen er skævvredet allerede, og der er ikke-juridske elementer i sagen, som man som forsvar kan være bekymret for,« siger Michael Juul Eriksen.

Retssagen mod Shuaib Khan går efter planen i gang den 27. september, og man forventer, at andet retsmøde i sagen finder sted den 9. oktober. Shuaib Khan har en lang række domme bag sig og blev i 2008 idømt otte års fængsel for dødsvold mod den 21-årige fotomodel William Lennon Davis, der blev dræbt med 14 knivstik samt slag med knuste flasker, stole og knytnæver. Dengang begærede anklagemyndigheden Shuaib Khan udvist af Danmark, men Shuaib Khan kunne blive i Danmark og blev prøveløsladt efter fem år bag tremmer.

Han er derudover dømt for flere tilfælde af vold og blev senest løsladt i marts i år.