Den 15 måneder gamle Tobias blev sidste sommer mishandlet til døde.
Den 15 måneder gamle Tobias blev sidste sommer mishandlet til døde. Foto: privat

Sagen mod moderen og stedfaderen til den 15 måneder gamle dreng, der i juli 2011 blev tævet ihjel, går nu ind i sin afsluttende fase.

Sagens anklager har netop krævet den 22-årige mor, MT, idømt fire år for mishandling og for at have ladet dødsvolden mod sin søn passere og for at have undladt at tilkaldte hjælp. Den 29-årige RW mener anklageren skal idømmes maks-straffen på 10 års fængsel, da det var ham, der tævede det hjælpeløse barn ihjel.

MT nægter mishandlingen, men erkender de øvrige forhold. RW erkender kun at have undladt, at tilkalde hjælp.

- Det er en tragisk sag vi har med at gøre. Men det er vigtigt, at vi ikke lader os rive med. Tobias er af flere blevet beskrevet som uheldig, han falder tit. Den slags giver blå mærker, siger RWs forsvarer Carsten Højer.

Obduktionen af Tobias viste, at han havde 80 skader på kroppen heriblandt flere slag på hoved og krop, hvilket medførte hjerneødemer og kraniebrud. Den afdøde dreng havde samtidig hele 30 bidemærker, et brækket lårben og en brækket arm. Lårbenet var brækket 14 dage før Tobias' død viser obduktionen.

Om det var derfor drengen ofte faldt nævner forsvareren ikke, men han nægter anklagerens forklaring om, at det skulle være RW, der brækkede drengens ben, da han 14 dage inden dødsvolden løftede Tobias hårdt op af en barnestol, hvor benet sad klemme.

- Vi ved ikke om det var der han brækkede lårbenensknoglen. Men jeg vil påstå, at to minutter efter man har brækket lårbensknoglen vil intet menneske være i stand til at gå normalt.

- Men der burde være ringet 112 den dag, det er RW enig i, og han er indstillet på at tage sin straf for det. En straf her vil efter min vurdering skulle takseres til et eller maks to års fængsel, slutter han og opfordrer retten til at give en væsentlig lavere straf, end de 10 år som anklageren kræver ham idømt, hvis retten alligevel mener, at RW stod bag mishandling og dødsvold.

Der falder dom i sagen fredag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.