Det var aldrig meningen, at 32-årige Dina Martina Wedelius skulle dø. Det var en fejl, selvom hendes 27-årige bror sad overskrævs på hende, da han om morgenen 4. september 2011 stak sin kokkekniv igennem hendes hals.

- Det er at betragte som et sort uheld. Han ville ikke slå Dina ihjel. Han fejlvurderer situationen, sagde forsvarer Klaus Jensen tirsdag under sin afsluttende procedure i Københavns Byret.

Den 27-årige kok har siddet varetægtsfængslet siden, han få timer efter drabet selv meldte sig til politiet. Allerede dengang i 2011 erkendte han at have slået sin storesøster ihjel i sin lejlighed på Vesterfælledvej i København, men ifølge hans forsvarer var der tale om uagtsomt manddrab og ikke manddrab efter straffelovens §237, som anklagemyndigheden ellers hævder.

- Det sker i løbet af meget få sekunder. Han tager kniven fra hende, der er tumult. Jeg tror ikke, der er nogen som helst bevidsthed om det, der skete. Først, da han rejser sig op, forstår han, hvad han har gjort, procederede forsvareren.

Den 27-årige tiltalte sad selv helt stille, mens forsvareren beskrev de fatale minutter, hvor han tog sin søsters liv. Forstenet i ansigtet, som han i løbet af dagen flere gange støttede mellem sine hænder. Med et godt udseende og kortklippet mørkt hår - men med en fremtid, der for altid vil være mærket af den tragiske dag.

- Der er tale om et søskendepar, der er vokset op sammen. Der er fire søskende, der er vokset op sammen, der er et godt forhold mellem dem - det er der stadig, sagde forsvareren ud over retssalen, hvor den efterladte familie var samlet.

Ikke for at anklage den 27-årige drabsmand - men for at støtte ham. For han er også deres bror, deres søn, deres kæreste eller deres ven.- Alle bekræfter, at de havde et godt forhold. Også selvom, de var meget forskellige. Intet bekræfter det mere, end at de var sammen på Skanderborg Festival. De rejste sammen og boede i samme telt, sagde forsvareren.

Men den 27-årige lånte penge af sin søster på festivalen, 3840 kr, som han ikke betalte tilbage igen. Og de penge var angiveligt årsagen til, at de to søskende kom op at skændes.

- Dina insisterer på, at han skal afdrage på gælden. Hun er storesøster og vil have, at der er orden i sagerne. Hun har lige arvet to millioner kroner og mangler ikke pengene, men der skal være styr på det, siger forsvareren.Den fatale morgen kom den 27-årige sent hjem fra byen. Han var høj på kokain, og han følte sig ifølge forsvareren usoigneret. Han og Dina boede kun få opgange fra hinanden, og selvom han så hende på legepladsen, gik han op i sin lejlighed. Derfra sendte han hende en sms.

Dina svarede og gik op i lejligheden sammen med sin to-årige datter Freya. Og så begyndte skænderiet.

Ifølge anklagemyndigheden slog den 27-årige lillebror sin søster så mange gange i ansigtet, at de blå mærker flød sammen. Fem eller seks gange i venstre side af hovedet og måske lige så mange gange i højre. Måske bankede han hendes hoved ind i noget.

Men sådan foregik det ikke ifølge forsvareren. Dina stak sin bror en lussing, og han slog hende to gange med knyttet næve. De kom ned at ligge på gulvet, Dina fik fat i en kniv, og han vristede den fra hende.

- Og noget går galt. Han vil true hende, men han fejlvurderer fuldstændig afstanden ned til hende, lød det fra forsvareren.

- Han vil ikke ramme hende, han vil ikke stikke hende - men det sker alligevel. Derfor mener jeg, at han alene kan straffes for uagtsomt manddrab, sagde forsvarer Klaus Jensen.

Onsdag bliver falder dommen i nævningesagen, og det bliver afgjort, om drabet på Dina var uagtsomt eller skete bevidst.