En 35-årig mand er torsdag druknet efter, at han forsvandt i vandet i Karlstrup kalkgrav ved Karlslunde. Det bekræfter vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Claus Hald Simonsen.

Ifølge øjenvidner forsøgte manden at råbe efter hjælp, men folk omkring ham troede i første omgang, at det var for sjov. Da alvoren gik op for dem, sprang en yngre kvinde resolut i vandet og svømmede ham til undsætning.

- Klokken 15.37 får vi at vide, at der er en mand, som er set forsvinde i vandet i kalkgraven. Det er jo et populært sted, som mange besøger hver dag hen over sommeren. Så der er flere, der kaster sig i bølgerne, for at få fat på manden, samtidig med, at der går et større redningsarbejde i gang, fortalte vagthavende hos Midt- og Vestsjællands Politi tidligere på dagen til BT.

Den unge kvinde forsøgte at række sin arm ud efter manden, der dog sank mod bunden, inden hun nåede at få fat på ham.
Der blev både indsat en redningsbåd- og helikopter, men Midt- og Vestsjællands politi har endnu ikke overblik over, hvem der i sidste ende fik bjærget manden, der blev kørt på Køge Sygehus med det samme og forsøgt genoplivet - men forgæves.