Det var en gruppe rystede og lettere forslåede efterskoleelever, der onsdag formiddag nåede frem til sportsstævne i den østjyske by Odder.

Her tog krisepsykologer hånd om dem og sørgede for, at de fik talt ud om de dramatiske øjeblikke, hvor deres bus pludselig mistede vejgrebet og kørte i grøften.

Eleverne kommer fra Aalborg Efterskole kørte galt på vej til et stævne med andre efterskoler.

»Vi er pænt rystede,« fortæller forstander Finn Mester, som selv sad bag rattet i bussen, da den pludselig stødte ind i en bule på vejen.

Foto: per
Vis mere

Selv om han har kørt både bus og lastbil i mange år, blev han overrasket over en form for bump på vejen i krydset Hovedvejen og Hovvejen i Hasselager ved Aarhus.

Bussen skred ud i græsset og endte i grøften.

Han priser sig lykkelig over, at ingen af eleverne kom alvorligt til skade, men er selv så rystet over oplevelsen, at han endnu ikke har fået tid til at tænke på, hvor slemt det kunne være gået.

En håndfuld elever måtte forbi Skejby Sygehus med lettere kvæstelser, mens en anden bus kom og fragtede de resterende kammerater frem til sportsstævnet.

»Her vil der være krisepsykologer, der tager hånd om dem. Jeg er jo bare skolelærer, så jeg ved jo ikke, hvordan de har det indeni,« siger den chokerede forstander.

Han understreger, at skolen har overholdt alle forskrifter, og at han kørte efter både færdselslov og forholdene, da det pludselig føltes, som om bussen lettede.

Efter uheldet kom lokale i området ilende til for at hjælpe, og flere fortalte, at det ikke er første gang, at der er sket ulykker på den strækning. Beboerne i området har ifølge forstanderen flere gange forsøgt at gøre kommunen opmærksom på, at der var problemer med hældningen på den bløde venstre svingskurve på stedet.

Forældrene til de berørte elever er blevet kontaktet af skolen.