Risskov Psykiatrisk Hospital, afdelingssygeplejerske Mette krøyer, om sikkerheden. 31032010 Foto: Martin Ballund
Risskov Psykiatrisk Hospital, afdelingssygeplejerske Mette krøyer, om sikkerheden. 31032010 Foto: Martin Ballund Foto: Martin Ballund

Ja, mener Dansk Folkeparti - se hospitalets afslørende SMS

Det er her til morgen kommet frem, at endnu en patient flygtede fra det retspsykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus uden at Region Midjyllands ledelse har fået det at vide, som de ellers skal, fordi det ved en fejl ikke er blevet registreret.

Samtidig kan BT nu dokumentere, at hospitalet så sent som i går afviste, at endnu en patient skulle være flygtet, udover den 20-årige sindssyge morder som fredag stak af på en gå-tur.

Det fremgår af BTs SMS-korrespondance med hospitalets oversygeplejerske Mette Krøyer. 
 
- Hej Mette. Mit navn er Martin Kjær Jensen. Jeg er journalist ved BT. Må jeg forstyrre dig et øjeblik? Vi har fået et tip om, at endnu en patient er flygtet, skrev BTs journalist klokken 11.09 i går. 

Klokken 11.45 kom svaret:

- Det er ikke korrekt. vh. 

Umiddelbart herefter spurgte BTs journalist yderligere ind til flugtepisoden. 

- Det skulle dreje sig om en A (navn fjernet, red.). Anbragt for nogle skudepisoder i forbindelse med bandekonflikten og undveget for tre måneder siden. Er det helt skævt?

Denne SMS valgte oversygeplejersken ikke at svare på, men i dag, erkender hun altså, at der faktisk er en patient på fri fod, siden han flygtede fra en gå-tur den 1. august. Hun siger, at hun ikke har oplyst om flugten fordi, hun ikke blev spurgt. 

-  Jeg oplyste, at det ikke var korrekt, at endnu en patient var stukket af, da jeg opfattede spørgsmålet som, at der skulle være stukket endnu en patient af efter fredagens undvigelse. Og det var der ikke.

Hun erkender, at man ved en fejl har glemt at registrere flugten, og at regionens chefer derfor intet har fået af vide. Hun afviser dog, at hospitalet bevidst har forsøgt at dække over fangeflugten. 

- Der er sket en fejl, og længere den ikke, siger hun. 

Heldigvis for hospitalet, viser det sig nu, at det er lykkedes ordensmagten at fange manden.
 
- Vi fangede ham i Tyskland i sidste uge, og der sidder han fængslet nu. Grunden til vi ikke har informeret hospitalet om fangsten er, at vi lige vil have ham hjem til Danmark først, forklarer Steffen Rovsing fra Østjyllands Politi.  

På trods af fangsten mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, at hospitalet står med en rigtig skidt sag. Han tvivler på, at der er tale om en fejl.

- Det tyder jo på, at man bevidst har forsøgt at skjule, at endnu en person var flygtet, fordi man også tidligere har lovet at stramme op på tingene. Vi kan selvfølgelig ikke leve med, at man sådan går og putter med tingene, siger han, og forklarer, at man nu vil drøfte flugtsagerne med sundhedsminister Astrid Krag. 

Også Venstres retsordfører Karsten Lauritzen vil have ryddet op i forholdene. 

 - Det tyder på, at folkene på den her institution ikke har forstået, at de skal holde ordentligt øje med de her mennesker. Det virker samtidig uprofessionelt, at man ikke har fået registreret den her flugt, så det skal der ryddes op i. For vi skal huske på, at det er folk bag meget alvorlige forbrydelser, der er anbragt sådan et sted. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.