Få dage før hun blev fundet død under mystiske omstændigheder, havde 14-årige Pernille Oldenborg Lind tæt kontakt til en mand, der tidligere har forsøgt at kvæle en kvinde.

Det står klart, efter at B. T. de seneste uger har kortlagt den mørkhårede skolepiges færden og omgangskreds i tiden op til hendes alt for tidlige død sankthansaften 2006.

Her blev hun fundet hængende i et lagen i forældrenes hjem i Galten. Politiet lukkede hurtigt sagen som selvmord, men i forrige uge blev  efter flere afsløringer af .

I forbindelse med en gennemgribende undersøgelse af den døde piges mobiltelefon og computer er det lykkedes at genskabe et stort antal slettede sms-og chatsamtaler fra Pernilles sidste tid, og her optræder den dengang 18-årige 'Jonas' flere hundrede gange.

Hvad den fjortenårige pige formodentlig ikke vidste, var, at Jonas var en mand med en meget mørk fortid.

Ikke nogen rar fyr

B. T. har opsporet en række centrale personer i den nu 23-årige mands liv, og de fortæller en uhyggelig historie om vrede, vold og besættelse af unge piger.

- Hvis det viser sig, at han havde noget at gøre med Pernilles død, vil jeg egentlig ikke blive overrasket. Da han var yngre, gik folk og sagde, at det ville ende med, at han slog et menneske ihjel. På overfladen er han sød og charmerende, men under overfladen er han ikke nogen rar fyr, siger en tidligere nær ven af Jonas.

Vedkommende vil være 100 procent anonym af frygt for reaktionen fra den tidligere ven.

I lighed med flere andre beskriver vennen Jonas som en ung, fysisk stærk mand med et særdeles eksplosivt temperament. Da Jonas var blot 13 år, forsøgte han at kvæle en jævnaldrende pige .

- Jonas ville have, at de skulle være kærester. Da hun sagde nej, gik han fuldstændig amok. Han fløj hen og kastede hende ned. Så satte han sig oven på hende og tog kvælertag. Han var virkelig stærk og klemte til, så hun blev helt mærkelig i hovedet, fortæller et øjenvidne til optrinnet.

Overfaldet på høloft


Overfaldet skete på et høloft på et lokalt landbrug, hvor flere unge gik til hånde. Kvælningsforsøget endte først, da to unge mænd med alle kræfter fik den 13-årige Jonas flået væk fra sit da desperate offer.

- Hvis de ikke var kommet, er jeg sikker på, at han havde dræbt hende, fortæller vidnet.

B. T. har været i kontakt med kvinden, der for ti år siden var tæt på at blive offer for Jonas' eksplosive temperament.

Hun vil ikke kommentere episoden, som hun efter eget udsagn blot ønsker at lægge bag sig.

Hun henviser i stedet til en mail-udveksling, hun tidligere har haft med Pernille Oldenborg Linds mor. B. T. er i besiddelse af de omtalte mail, og her bekræfter den unge kvinde, at overfaldet foregik som beskrevet.

Besat af kvinder

I de efterfølgende fem år op til Pernilles død udviklede Jonas ifølge flere venner og bekendte, der alle ønsker at være anonyme, en stærk fascination af yngre piger. Kærester fik at vide, at de ikke kunne forvente monogami, og når en ny partner var i kikkerten, var jagten intens.

- Han gemte sig uden for deres huse i flere timer for at kigge gennem vinduerne. Han var nærmest besat, fortæller en ven.

I tiden op til Pernille Oldenborg Linds død var den 14-årige pige mål for Jonas' opmærksomhed.

Han har tidligere afvist at kende noget særligt til den fire år yngre pige , men en gennemgang af Pernilles computer og mobiltelefon viser, at de to udvekslede hundredvis af sms-og chatbeskeder i hendes sidste uger.

Flyttede kort tid efter

Hvad Jonas lavede sankthansaften 2006, da Pernille døde, er uvist. Efter at have overdraget alle oplysninger til politiet har B. T. forgæves forsøgt at komme i kontakt med den unge mand.

Sikkert er det dog, at han kort efter dødsfaldet forlod området, hvor han og Pernille havde boet hele livet. Han slog sig ned i trekantsområdet hos en pige , han kun havde kendt i ganske kort tid, og vendte først tilbage til sin fødeegn efter flere år. Pernilles forældre har flere gange forsøgt at få uddybet Jonas' forklaring om, at han stort set ikke kendte deres datter, men deres henvendelser er forblevet ubesvarede.

Jonas er et opdigtet navn.

Den omtalte mands rigtige navn og identitet er redaktionen bekendt.