Brian Sandbergs skifte fra Hells Angels til Bandidos kan være gnisten, der starter en ny rockerkrig, mener ekspert. (Arkivfoto)
Brian Sandbergs skifte fra Hells Angels til Bandidos kan være gnisten, der starter en ny rockerkrig, mener ekspert. (Arkivfoto) Foto: Nils Meilvang
Et skifte som Brian Sandbergs fra Hells Angels til Bandidos er aldrig tidligere set i det danske bandemiljø, og det kan være gnisten, der antænder en ny bandekrig, mener ekspert.

Tirsdag smed den tidligere ledende HAer, Brian Sandberg, en bombe i rockerverdenen: Han sprang ud som medlem hos ærkerivalerne i Bandidos.

Det er aldrig før sket i det danske bandemiljø, at et så fremtrædende medlem af én klub skifter til fjenderne i en anden, og det KAN blive bomben, der starter en ny konflikt mellem HA og Bandidos.

Det mener sociolog Michael Hviid Jacobsen fra Aalborg Universitet, som forsker i bandekonflikten.

- Det er svært at forudsige, hvilke konsekvenser det her får for den bandekonflikt, der i perioder bryder ud i lys lue. Det er stort set uforudsigeligt, siger han og tilføjer:

- Alt afhænger af, hvordan HA reagerer på det her, men man kan forestille sig flere scenarier. Det ene scenarie er, at det ikke er noget, der udvikler sig til en bandekonflikt, men det kan også være med til at antænde bandebålet endnu engang, siger han.

Brian Sandberg er nu medlem af Bandidos
Han hæfter sig ved det usædvanlige i klubskiftet.

- Det er meget opsigtsvækkende. Vi er her inde ved hjerteblodet i bandekonflikten, loyalitet og så videre. Bandemiljøer er meget fokuserede på loyalitet over for gruppen og klubben, og derfor er det her endnu mere opsigtsvækkende, siger han og sammenligner med sportens verden:

- Det svarer til, at anføreren fra Real Madrid skifter til Barcelona - for at bruge en fodboldmetafor. Det er helt og aldeles ekstraordinært, at et ledende medlem fra en rockergruppering skifter til en anden. Jeg kan ikke huske, at jeg har set tilsvarende sager i dansk bandehistorie, siger Michael Hviid Jacobsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.