47-årig forretningsmand og en direktør på 62 år kræves fængslet af Bagmandspolitiet.

I en ny stor svindelsag har Bagmandspolitiet rejst sigtelse om hvidvask af 361 millioner kroner. Det er kommet frem i et retsmøde torsdag i Københavns Byret.

En 47-årig mand sigtes for over tre omgange i relation til tre forskellige selskaber at have modtaget store millionbeløb, hvorefter han skal have videresendt pengene til en række selskaber i udlandet.

Men han vidste, at der var tale om penge fra kriminalitet, hævder politiet.

To anklagere vil kræve både den 47-årige samt en 62-årig direktør varetægtsfængslet. Sidstnævnte sigtes for hvidvask af 80 millioner kroner. Begge var blandt de seks anholdte under en politiaktion onsdag.

Pengene blev konverteret og derefter overført i euro til de udenlandske selskaber, fremgår det af sigtelsen, som anklager Nathalie Elias fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internation Kriminalitet (SØIK) har læst op. Også specialanklager Alexander Dzogov er mødt frem i retten.

Transaktionerne skal være sket via betalingsplatformen Inpay.

I en mail til Ritzau oplyser direktør i Inpay Jacob Thomsen, at virksomheden har samarbejdet tæt med Bagmandspolitiet i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Hvordan mændene stiller sig til sigtelserne, er ikke afklaret. De repræsenteres af advokaterne Anders Boelskifte og Henrik Stagetorn.

Dommeren har nedlagt navneforbud for begge mænd.

De selskaber, som den 47-årige skal have begået kriminaliteten i, har adresser i blandt andet Odense, Hillerød og København K. Et selskab er hjemmehørende på Strandvejen i Hellerup.

I et af selskaberne er den 62-årige direktør.

Ifølge sigtelsen er kriminaliteten begået i forening med flere ikke-identificerede medgerningsmænd. Transaktionerne med de 361 millioner skal være sket fra 28. januar sidste år og frem til 1. april i år.

I forbindelse med onsdagens aktion oplyste Bagmandspolitiet (SØIK), at sagen drejede sig om unddragelse af skat og moms samt om hvidvask for 220 millioner kroner.

Vicepolitiinspektør Christian Jakobsen ønsker torsdag ikke at udtale sig nærmere om, hvorvidt der er sket beslaglæggelse af værdier.

- Det er noget, vi forfølger både i ind- og udland. Vi kigger på en bred palet af værdier. Det kan for eksempel være ejendomme, rede penge, smykker og designermøbler, siger vicepolitiinspektøren.

Begrundelsen for kravet om varetægtsfængsling er ikke kommet på bordet ved retsmødet torsdag formiddag. Dommeren ventes at træffe afgørelse efter fremlæggelse af materiale og afhøring senere torsdag.

/ritzau/