Der er anmeldt 47 indbrud i det seneste døgn frem til midnat natten til søndag. Det oplyser Rigspolitiet søndag formiddag til Ritzau.

Dermed er udviklingen positiv med et forholdsvist lavt antal – også set i forhold til de to foregående år, hvor corona prægede samfundet.

I de to coronaår blev der anmeldt 57 og 66 indbrud i samme døgn.

Den nye opgørelse tyder på, at borgerne plages langt mindre end før coronaen. I 2019 var der således 124 anmeldte indbrud i villaer og lejligheder i samme døgn.

I Københavns Politi fortæller vagtchef Michael Andersen, at betjente på Amager søndag morgen anholdt en formodet indbrudstyv på såkaldt friske spor. Anholdelsen skete, efter at en rude var blevet knust i et hjem i Kastrup.

Men faktisk har tendensen til færre indbrud været i gang i længere tid. Det berettede DR Nyheder om kort før jul.

I Nordsjællands Politi har politiinspektør Morten Kaare Pedersen flere bud på udviklingen. Heriblandt den høje beskæftigelse.

»Der er jo en meget lav arbejdsløshed ude i samfundet, og det kan betyde, at nogle af dem, der måske tidligere har begået indbrud, er i arbejde nu og ernærer sig på lovlig vis,« sagde han til DR.

Det er også muligt, at tidligere indbrudstyve har fundet nye arbejdsområder.

»Vi ved, at der sker en hel del bedragerier, hvor man snyder særligt ældre mennesker. Det kan være det, man har slået sig på i stedet for,« sagde politiinspektøren ifølge DR.