Lyt til artiklen

På ubestemt tid vil der fra klokken 17.50 ikke køre Arriva-busser i gennem Herning-bydelen Gullestrup. Det er besluttet af Arriva, efter selskabets busser i området er blevet udsat for tre stenkast-episoder på kun fjorten dage. Det er simpelthen for farligt for både chauffør og passagerer, oplyser busselskabet.

Lørdag aften blev der kastet en flise i gennem en rude på en af Arrivas busser, der kørte i gennem Gullestrup i Jylland. Det har resulteret i, at busselskabet har nedlagt busruten - men kun om aftenen fra klokken 17.50.

Det er dog ikke første gang, at busserne bliver udsat for hærværk, mens de kører på ruten i gennem Gullestrup. Kommunikationsmedarbejder Morten Nissum Larsen fra Arriva oplyser, at der i alt har været seks episoder siden sommer.

»Årsagen til, at vi stopper ruten om aftenen, er, at det (hærværket, red.) er blevet intensiveret i løbet af de seneste 14 dage,« siger han til BT og fortsætter:

»Vi har vurderet i den her sammenhæng, at det er farligt for vores egne medarbejdere og passagerer. Det var ret voldsomt med den flise, der blev kastet gennem ruden.«

Selv om chaufførene selvfølgelig er rystede over episoderne, så er der heldigvis ikke nogen, som har lidt fysisk overlast. Arriva har selv ikke nogen idé om, hvem gerningsmændene bag hærværket er.

Foreløbigt er der ikke sat en dato for, hvornår busserne begynder at køre om aftenen igen.