Københavns Byret har fredag dømt folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) for at have krænket fitnessinstruktør Mahmoud Loubanis ære. Hun frifindes dog for straf på grund af forældelse, men skal betale en godtgørelse på 15.000 kroner.

Mette Thiesen skrev 19. april 2018 på sin facebookprofil et indlæg med overskriften "Terrorist-sympatisør benyttes af Danmarks Radio".

I opslaget går hun i kødet på fitnessinstruktøren Mahmoud Loubani, som medvirkede i et DR-program.

Loubani havde som en kommentar til en helt tredje persons indlæg på Facebook om Omar El-Hussein skrevet "Allah yerhamu", hvilket betyder "må Gud tilgive dig".

El-Hussein angreb i 2015 et debatarrangement og en synagoge i København og dræbte filmmanden Finn Nørgaard og den frivillige vagt Dan Uzan.

Loubanis kommentar til El-Hussein-opslaget opfattede Thiesen som en sympatitilkendegivelse over for Omar El-Hussein.

At Thiesen i første omgang interesserede sig for Loubani, skyldtes, at han havde kommenteret et opslag på hendes facebookprofil, hvor hun fortalte om, at hun var blevet truet.

I kommentaren antydede Loubani, at truslerne var opdigtede af Thiesen selv.

Og i den forbindelse brugte han grinende gule ansigter, såkaldte emojier. Det fik Thiesen til i opslaget fra 19. april 2018 til at omtale Loubani som "en person, der griner af folk, som modtager trusler".

Det udsagn og betegnelsen "terrorist-sympatisør" var efter Loubanis opfattelse en overtrædelse af injurielovgivningen, og derfor anlagde han sag mod Thiesen.

Retten mener, at betegnelsen "terroristsypmatisør" er krænkende, men har dog vurderet, at det var i orden at kalde Loubani for "en person, der griner af folk, som modtager trusler".

/ritzau/