Af frygt for at dø jog HA-boss et 18 cm knivsblad i låret på ung mand, der angreb ham. Jønke er frifundet i sagen, men kræves nu igen dømt for grov vold.

Der var ikke langt mellem tatoveringerne på tilhørerrækkerne i Østre Landsret, da retten mandag indledte ankesagen mod HA-rockeren Jørn Jønke Nielsen og en af hans tro væbnere fra AK81.

Rockerduoen er tiltalt for et groft overfald på en ung mand med indvandrerbaggrund, der i december forrige år var ved at miste livet af et knivstik i lårets hovedpulsåre. Kniven blev ført af Jørn Jønke Nielsen, mens AK81'eren trampede og sparkede på den unge indvandrer ved navn Sami Tüfekcioglu.

Alligevel blev begge rockere frifundet i byretten, fordi retten fandt det bevist, at deres vold og knivstik var lovligt nødværge.

Hele optrinnet startede nemlig, da Tüfekcioglu kom farende med en kniv, som han efter lidt skubben stak i bryst, bug og lysken på Jønke. Parterne sloges, og det lykkedes Jønke og hans makker at få overtaget i kampen, bl.a. fordi Jønke fik fat i kniven og stak den tre gange i angriberen.

- Jeg stak først to gange forsigtigt, men tredje gang huggede jeg til, for jeg var bange for at dø, sagde HA-bossen i retten.

Da Tüfekcioglu stærkt blødende opgav kampen, råbte Jønke.

- Er du færdig? Er du så færdig?, før han og væbneren kørte mod Bispebjerg Hospital for at få HA-bossen under behandling.

Optrinnet er veldokumenteret, fordi politiet i al hemmelighed aflyttede Jønkes telefon. Kort før Tüfekcioglu kom farende på Ægirsgade i København, talte Jønke i telefonen med sin ekskæreste, som han sang en lystig version af børnesangen Hej Frede for. Da slagsmålet brød løs, var forbindelsen ikke afbrudt, og politiet kunne derfor høre hele slagsmålet, der var overstået på under et minut.

I ankesagen vil anklagemyndigheden igen forsøge at overbevise nævninge og dommere om, at rockerne brugte mere vold, end det var nødvendigt.

Sagen fortsætter tirsdag med forventet dom tirsdag i næste uge.

/ritzau/