Politiet måtte i nat lukke Sydmotorvejen på grund af overnattende og gående flygtninge på vejen. Nu skulle det imidlertid være sikkert at køre der igen.

Sydmotorvejen (E47) er åben for trafik igen. Det meddeler Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiet valgte mandag aften med mørkets frembrud klokken 20 at lukke Sydmotorvejen mellem afkørsel 46 og Rødby Havn på grund af sikkerheden for de mange flygtninge, der gik langs motorvejen.

»Vi har nu fået fragtet de udlændinge, der har befundet sig på vejene mellem Rødby og Sakskøbing, tilbage til Rødby, hvor de er ved at blive indkvarteret på en skole og i en hal i Rødby. Det har været en meget vanskelig opgave, som vi har forsøgt at håndtere med størst mulig empati og professionalisme,« siger politiinspektør Kim Kliver.

Læs også:

Flygtninge på vej mod Sverige til fods

Flere borgere er taget til området for at hjælpe flygtningene på vejen, trods advarsler fra politiet.

»Vi har fået forlydender om, at der har været flere private borgere, der har fragtet en del af udlændingene videre. Det er måske det, der er sket på trods af vores advarsler om, at det faktisk er er ulovligt,« siger Kim Kliver.

Læs også:

Der venter nu politiet et større arbejde med at få registreret alle og få klarhed over, hvem der søger asyl og hvem der ikke gør i løbet af tirsdag.