Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den 13-årige Annabell Liva Graff, der sammen med 18-årige Anders Henrik Lynge var efterlyst af Fyns Politi, er fredag eftermiddag blevet genforenet med sin mor efter at have været forsvundet i mere end en uge.

Det skriver Fyns Politi.

Politiet mente, at de måske var rejst ud af landet. De to teenagere blev først set i Københavns Lufthavn i Kastrup 19. eller 20. februar. Senere kunne politiet fortælle, at de var rejst ind i Sverige og muligvis videre til Norge.

I mellemtiden har Annabell Liva Graffs mor, Elise Graff, været syg af bekymring for sin 13-årige datter.

»Det føles som at stå i en eller anden vanvittig film, det hele er så uvirkeligt,« sagde hun torsdag aften til B.T.

Flere gange i løbet af den tid, hendes datter var efterlyst, blev hun kontaktet af Anders Henrik Lynge fra forskellige telefonnumre.

Først tirsdag fik hun et livstegn fra datteren, der sendte et billede af sig selv for at vise, at hun var okay.

I pressemeddelelsen fra politiet fremgår det, at de to teenagere ikke nåede til Norge, men i stedet har opholdt sig i Sverige i omkring en uge.

De to blev tidligere på ugen internationalt efterlyst. Imens undersøgte Fyns Politi muligheden for, om den 18-årige kunne have begået en overtrædelse af straffeloven i forbindelse med de to unge menneskers forsvinden.

Men det var først, da Annabell Liva Graffs mor fik kontakt til sin datter, at hun fik overtalt datteren til at vende hjem.

Selvom de mange døgn uden vished for sin datter har været forfærdelige for Elise Graff at være i, har moren stor ros tilovers for Fyns Politi, Nyborg Kommune og bostedet Juulskov Huset.

»Politiet er fantastisk søde og hjælpsomme. Det samme er personalet på hendes bosted, som også er virkelig berørt af det her, og kommunen står klar med hjælpeinstanser,« sagde Elise Graff torsdag aften.

Sagen efterforskes fortsat af Fyns Politi, der af den grund ikke har yderligere kommentarer af hensyn til de implicerede parter.

Andre læser også