Omer Hassan Sheik Muse er sigtet in absentia for drabet på Jonas Thomsen Sekyere på 'Bakken' i Kødbyen 17. november.
Omer Hassan Sheik Muse er sigtet in absentia for drabet på Jonas Thomsen Sekyere på 'Bakken' i Kødbyen 17. november. Foto: Politiet
Drabsafdelingen i København smider nu fløjlshandskerne i jagten på den 27-årige Omer Hassan Sheik Muse, der jagtes for knivmordet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere

Ved middagstid tirsdag blev den efterlyste Omer fremstillet i et lukket grundlovsforhør in absentia - altså uden at være til stede - og sigtet for drabet på Jonas på diskotek Bakken i Kødbyen i København. Her blev Jonas omkring kl. 04 lørdag 17. november ved toiletområdet ramt af et dødeligt knivstik i hjertet, som kort efter kostede ham livet.

Jonas22


Jonas


I grundlovsforhøret besluttede dommeren, at drabsafdelingens efterforskningsmateriale var så overbevisende, at der var bestyrket mistanke om, at den flygtede, 27-årige Omer var gerningsmand til knivdrabet. Derfor blev der afsagt en fængslingskendelse.

Dermed er vejen også banet for en  international arrestordre på den 27-årige Omer Hassan Sheik Muse, der er af somalisk afstamning.

- Med fængslingskendelsen kan vi efterlyse ham internationalt, og der er jo en mulighed for, at han er flygtet til udlandet, uden at vi dog på nogen måde ved det, siger drabschef Jens Møller til bt.dk.

Det er politiets vurdering, at der på gerningstidspunktet kl. 04 om natten lørdag 17. november var omkring 200 mennesker til stede på diskotek Bakken i Kødbyen i København.

- Vi kender identiteten på rigtig mange af dem, men der er stadig nogle, som vi ikke kender. Naturligvis spiller alle ikke en lige betydningsfuld rolle, men jeg vil fortsat gerne opfordre til, at man henvender sig til os, hvis man har været til stede uden hidtil at have fortalt os det, tilføjer vicepolitiinspektøren.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.