Lyt til artiklen

Pilot og passager dræbt ved flystyrt under træningen til et stort fly-show på Flyvestation Karup.

En ulykke under forberedelserne til søndagens store Airshow på Flyvestation Karup endte lørdag tragisk, da et af de deltagende fly forulykkede og piloten og en passager blev dræbt.

Ifølge presseofficeren, kaptajn Morten Jensen fra Flyvertaktisk Kommando, var nogle fly ude at træne i formationsflyvning, da det fly pludselig faldt ned. Der var intet forudgående varsel om, at der var noget galt med flyet, et ældre propelfly.

- Vores bedste gæt er, at det kan skyldes en defekt ved maskinen, men det må Havarikommissionen afklare, mener han.

Det styrtede fly var et danskregistreret North American Harvard propelfly fra anden verdenskrig. Sammen med et norsk Harvard-fly øvede den danske pilot sig på formationsflyvning.

Den omkomne pilots norske kollega fandt farten for lav, da de to med omkring 180 km/t skulle foretage et drej i 300 meters højde, oplyser politiet i Viborg. Ved den planlagte manøvre gik det galt og flyet styrtede durk ned mod jorden.

Flyvestationens egne lægeambulancer hastede til stedet, samtidig med at et par Falckambulancer og brandvæsenet blev tilkaldt.

Styrtet skete ifølge kaptajn Morten Jensen fra lav højde, tæt på en af start- og landingsbanerne.

Flyvestationen var lørdag ved at forberede sig på et stort anlagt flyshow, hvor besøgende kunne se stuntflyvning, beundre jetjagere og opleve faldskærmsudspring. Stævnet ventes at tiltrække 100.000 fly-entusiaster.

Opvisningen bliver gennemført trods lørdagens ulykke, oplyser Morten Jensen.

/ritzau/