Fyns Politi får hjælp af politikredse landet over, der undersøger, om de har sager, der kan have relevans i jagten på den fynske sexforbryder. Men det er de fynske henvendelser, der har første prioritet, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen.
Fyns Politi får hjælp af politikredse landet over, der undersøger, om de har sager, der kan have relevans i jagten på den fynske sexforbryder. Men det er de fynske henvendelser, der har første prioritet, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen. Foto: Sonny Munk Carlsen

Politikredse flere steder i landet undersøger nu sager om mulige overgreb på børn for at hjælpe Fyns Politi med at finde frem til sexgalningen, som formodes at stå bag to overgreb på mindreårige piger på Fyn.

Flere politikredse melder nemlig om, at man har undersøgt, om man har lignende sager. Det er nemlig ikke sikkert, at gerningsmanden fra Fyn er lokal. Han kan bo et andet sted og blot være kørt til øen for at begå overgrebene.

Sexgalningen fra Fyn dag to

Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplevede man blandt andet i januar flere blufærdighedskrænkelser af børn.

- Vi havde to sager samme dag i Ringsted, hvor en 10-årig og 14-årig pige blev antastet af en cirka 30-årig mand i en bil. De var dog kun en verbal antastning. Det svarer ikke umiddelbart til det på Fyn, men vi sender den over til dem, så kan de se på den, siger Ove Pedersen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi. Han tilføjer dog, at han ikke mener, at sagerne har nogen sammenhæng med overgrebene på Fyn.

En sammenhæng kan der i stedet være hos Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor man også er kommet i tanke om sager, der kan have interesse for Fyns Politi.

- Vi har ikke nogle mistænkte i vores politikreds, men vi har set på, om der kan være noget sammenlignelighed med nogle sager, hvor børn er blevet kontaktet af nogle voksne, siger Bent Thuesen.

 Fredag formiddag har skoleleder Kasper Max Karlsen valgt at udtale sig til pressen for første gang, siden overgrebet blev kendt

- Vi har haft flere forhold det seneste år i området fra Ribe og ned til Tønder, hvor børnene har været kontaktet af voksne i forskellige biler. Børnene er blevet forskrækkede, men vi ved jo ikke, om de personer har villet have seksuel kontakt med barnet, forklarer Bent Thuesen, der dog ikke kan afvise, at sagerne har en sammenhæng med de to sager på Fyn.

- Vi er i hvert fald opmærksom på de sager, siger han.

Hos Fyns Politi er vicepolitiinspektør Henrik Justesen glad for hjælpen fra de andre politikredse, men det er ikke tips fra de øvrige politikredse, der har højest prioritet på Fyn:

- Der er flere kollegaer rundt omkring fra, der har skrevet til os, at de har haft nogle sager, og så får vi et journalnummer, og så har vi den i mente, men først og fremmest, så koncentrerer vi os om og prioriterer det, der er set og oplevet på Fyn, siger vicepolitiinspektøren. 


Sexforbryder eftersøges

BT har været i kontakt med Nordjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Nordsjællands Politi, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi samt med Københavns Vestegns Politi, der alle melder, at de ikke har nogle sager, som de mistænker kan have forbindelse til sexovergrebene på Fyn.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar til sagen fra Københavns Politi, Sydøstjyllands Politi samt fra Østjyllands Politi.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.