Det var en bevidst handling med flere gerningsmænd, da en 57-årig lastbilchauffør torsdag morgen "tabte" et læs kartofler ved Storebælt og Kolding, mener politiet.

Det skriver TV2 med henvisning til anklagemyndighedens sigtelse mod den 57-årige, der lige nu fremstilles ved grundlovsforhør ved retten i Svendborg. Han kræves fængslet.

Sigtelsen lyder, at den 57-årig i "forening med endnu ukendte medgerningsmænd at have forvoldt nærliggende fare for medtrafikanter ved at aflæsse en betydelig mængde kartofler på motorvejen på lavbroen og på motorvejen ved Kolding".

TV2 beretter, at manden trådte "afslappet og smilende" ind i retslokalet i Svendborg klokken 16.15.

Han hævder selv, at der var tale om et uheld.

Folketinget har netop torsdag tredjebehandlet et lovforslag om en ny kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

Forslaget har skabt vrede blandt lastbilchauffører landet over, som har truet med at demonstrere ved at blokere trafikken. Flere har også gjort alvor af truslerne.

Tidlig torsdag morgen klokken 6.35 modtog politiet en anmeldelse om, at der var tabt et større læs kartofler på Lavbroen mod Fyn.

I løbet af formiddagen blev han anholdt, efter vidner havde set ham "tabe eller læsse kartoflerne af" på broen, sagde Fyns politi tidligere til B.T.

Kartoflerne har givet store trafikale problemer.

Talsmand for nogle af de vognmænd, der flere gange har generet trafikken i protest mod det nye lovforslag, Jakob Formand, afviste tidligere torsdag overfor Ritzau at have noget med motorvejskartoflerne at gøre.

"Det er ikke den måde, vi arbejder på, og det kommer vi til at tage afstand fra."