Var du til demonstrationen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Københavns Politi måtte lørdag eftermiddag ty til flere anholdelser, efter at en gruppe moddemonstranter røg i totterne på demonstranter fra den indvandrer- og islamkritiske organisation 'For Frihed' ved Nyhavn i København.

Det oplyser politikommissær Lars Krabbe til BT.

Demonstrationen, der sluttede kort efter klokken 16, var planlagt på forhånd, men situationen eskalerede, da en gruppe moddemonstranter dukkede op på stedet.

»Ganske kort kan jeg sige, at der har været en Pegida-demonstration, og så har der også været en moddemonstration dernede på stedet (Nyhavn i København, red.), og det har dét, der har givet anledning til lidt buh-råb og lidt røgbomber, der er blevet aktiveret af demonstranterne,« fortalte Lars Krabbe tidligere til BT.

Sammenstødet mellem de to grupperinger gav også anledning til flere anholdelser, men hvor mange og for hvad har politiet endnu ikke overblik over.

»Der har været nogle anholdelser. Det er ikke et stort antal, men der har været nogle stykker,« siger Lars Krabbe.

Artiklen fortsætter under billedet:

Røgbomber i Nyhavn i København fik lørdag eftermiddag Københavns Politi til at stille sig imellem demonstranter fra den indvandrer- og islamkritiske organisation 'For Frihed' og moddemonstranter iført alien-masker.
Røgbomber i Nyhavn i København fik lørdag eftermiddag Københavns Politi til at stille sig imellem demonstranter fra den indvandrer- og islamkritiske organisation 'For Frihed' og moddemonstranter iført alien-masker. Foto: Claus Bech
Vis mere

Bevægelsen 'For Frihed' er den danske pendant til Pegida-bevægelsen, der er imod islamisering af vesten. En bevægelse, der opstod i efteråret 2014 i Dresden i Tyskland.

På Facebook-siden 'For Frihed Demonstration' havde organisationen på forhånd varslet om demonstrationen, som lørdag eftermiddag omkring klokken 14.30 førte til sammenstød mellem to grupperinger.

Politikommissær Lars Krabbe kan ikke sige, hvem der står bag moddemonstrationen, eller hvem der smed røgbomberne.

»Vores leder på stedet har selvfølgelig været nede at tale med dem, men den del er endnu ikke kommet til mig endnu,« fortalte han tidligere til BT.

Ifølge BTs mand på stedet var moddemonstranterne iført alien-masker og skilte med teksten 'Aliens mod fremmedhad', og på Facebook-siden 'Hele Universet Hader Pegida' havde en modbevægelse på forhånd appelleret omverdenen til at deltage i lørdagens moddemonstration iført alien-masker.

»Vi demonstrerer imod fremmedhad og imod ekskludering af befolkningsgrupper grundet hudfarve, religion eller seksualitet. Vi demonstrerer for et åbent og frit samfund, hvor der er plads til alle, der giver plads til alle,« lød det blandt andet på Facebook-siden.

Artiklen fortsætter under billedet:

Moddemonstrationen gik under parolen ’Hele universet hader Pegida’, hvor mange af de fremmødte moddemonstranter bar ’alien-masker’.
Moddemonstrationen gik under parolen ’Hele universet hader Pegida’, hvor mange af de fremmødte moddemonstranter bar ’alien-masker’. Foto: Claus Bech
Vis mere

Det er endnu uvist, hvor mange der deltog i lørdagens demonstration, men politikommissær Lars Krabbe skønner, at omkring 120 personer var på gaden. Cirka halvdelen fra ’For Frihed’ og cirka halvdelen i en moddemonstration.

Demonstrationen førte tidligere til trafikale udfordringer omkring Nyhavn og Christiansborg, men den umiddelbare kødannelse er nu overstået, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Var du til demonstrationen, og har du foto eller video? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.