Sagen om de to amerikanere, der er anholdt i Chicago og mistænkt for terror i Danmark, havde omfattende terrorplaner. Sagen breder sig verden rundt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sagen om de to amerikanere, der er mistænkt for at ville begå omfattende terror i Danmark, breder sig over hele kloden. Det står nu klart, at de to anholdte havde gang i omfattende terrorplaner, ikke bare mod Danmark, men også mod amerikanske interesser og mål i Indien.

Således oplyser politiet i Bangladesh nu, at det har anholdt tre militante islamister i byen Chittagong, der stod i forbindelse med de to anholdte i Chicago. De tre nye anholdte havde planlagt terror mod amerikanske mål i Bangladesh, formentlig den amerikanske ambassade i hovedstaden Dhaka, oplyser politiet.

Angiveligt skete anholdelserne, fordi de to anholdte i Chicago "taler" med politiet og afgiver belastende udsagn mod medsammensvorne. Den ene anholdte, den 49-årige David Coleman Headley, der er pakistansk født, har tilstået, at han planlage angreb mod Jyllands-Posten. Han havde også planer om at byrde Muhammedtegner Kurt Vestergaard og kulturredaktør Flemming Rose, ligesom han angiveligt også har bekræftet, at han sammen med terrorgrupper i pakistan planlagte angreb i Indien, blandt andet mod det indiske forsvarsakademi.