Flere personer er blevet anholdt i forbindelse med en sprængning i Odense i nat.

Det oplyser Fyns Politi.

Det var natten til fredag ved kl. 2-tiden, at politiet rykkede talstærkt ud til boligområdet Bredagerløkken i Odense SØ.

Efterfølgende var der ikke mange oplysninger fra ordensmagten.

Skader på bygningen.
Skader på bygningen. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

Men fredag middag lyder det nu, at en 59-årig mand er kommet til skade og er blevet opereret på Odense Universitetshospital. Han skulle være uden for livsfare.

Desuden er et ukendt antal personer altså blevet anholdt fredag formiddag ved flere aktioner i Odense ved kl. 10-tiden.

Samtidig bliver nattens sprængning kædet sammen med en skudepisode i samme bydel i tirsdags. Her blev der skudt efter en bil.

»Vi efterforsker sprængningen i nat i sammenhæng med blandt andet tirsdagens skudsag og har en god formodning om, hvor vi skal fokuserer vores indsats,« siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein:

»Vi har på baggrund af efterforskningen taget flere personer ind til afhøring og fortsætter nu efterforskningen.«

Desuden er der igangsat en såkaldt »tryghedsskabende patruljering« i den sydøstlige del af Odense.

Fyns Politi overvejer også at oprette en visitationszone, hvor betjente altså får udvidede rammer for at undersøge borgere uden at have en konkret mistanke.

»Vi kan godt forstå, hvis der er nogle borgere, der føler sig utrygge på baggrund af de alvorlige hændelser vi har haft, og derfor har vi også fokus på at styrke trygheden. Det gør vi blandt andet ved at have ekstra patruljer ude i områderne, og så efterforsker vi massivt,« siger vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein:

»Endelig vil jeg pointere at de anslag – efter politiets opfattelse – ikke er rettet mod tilfældige borgere, men mod personer med relation til det kriminelle miljø.«