Hov, giv os lov at afspille artiklen. Den er klar, når du har klikket 'Tillad alle'
Foruden fængselsstraf vil mindst ti selskaber miste Flemming Østergaard som bestyrelsesmedlem eller formand. Det sker, hvis han bliver kendt skyldig i kursmanipulation.
Bagmandspolitiet vil mere end blot sende Flemming Østergaard i fængsel, skriver Berlingske Business.
Flemming Østergaard skal også forlade ledelsen af mindst ti virksomheder, som han arbejder for i dag. Det bliver konsekvensen for Parkens tidligere formand, hvis Bagmandspolitiet får medhold i det, der kan blive danmarkshistoriens største sag om kursmanipulation.
»Vi vil forsøge at få Flemming Østergaard frakendt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomheder i Danmark og i udlandet,« siger vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.
Berlingske Business har gennemgået Østergaards mange bestyrelsesposter, og det står klart, at han bliver hårdt ramt, hvis han dømmes skyldig i retten. Østergaard bliver tvunget ud af en bred vifte af virksomheder inden for rejse-, film- og underholdningsbranchen, ligesom han må opgive et software-firma og et selskab, der leaser biler. Tilmed må han sige farvel til sin formandspost i boligfirmaet Go Estate, som han driver sammen med fodboldspillerne Michael Gravgaard, Jesper Grønkjær og Lars Jacobsen. Østergaard må også forlade sin formandspost i oplevelsesvirskomheden Go Dream, hvor han sidder i bestyrelse med blandt andre iværksætter Martin Thorborg.
Foruden de ti danskregistrerede selskaber sidder Østergaard i bestyrelser i Storbritannien, USA, Indien og Singapore, og Bagmandspolitiet vil også forsøge at frakende ham retten til at sidde i disse bestyrelser.
Også Parkens tidligere direktør Jørgen Glistrup kan ligeledes miste sine direktions- og bestyrelsesposter, hvis han kendes skyldig i samme sag, oplyser Bagmandspolitiet. Glistrup har som Østergaard satset på en bestyrelseskarriere de seneste år og involveret sig i en lang række bestyrelser. Østergaard har for kort tid siden oplyst, at han sidder i mere end 20 bestyrelser. Nogle kan han formentlig blive i. Eksempelvis må han gerne lede humanitært arbejde.
»Østergaard vil stadig kunne være ejer af selskaber og sidde i ledelsen af selskaber, der ikke er af erhvervsmæssig karakter. Det kan eksempelvis være humanitære organisationer,« siger Henrik Helmer Steen, der fortæller, at selskabsformen og personlig hæftelse også har en betydning.
»Østergaard og Glistrup vil ikke længere kunne sidde som direktør eller bestyrelsesmedlem i aktieselskaber og anpartsselskaber, som er erhvervsmæssige, og som de ikke hæfter personligt for,« siger Henrik Helmer Steen om konsekvensen af en mulig dom.
Renser man listen for eksempler på ovennævnte, er der ifølge Berlingske Business’ research mindst ti selskaber, der må forberede sig på en fremtid uden Østergaard i ledelsen.
Der kan dog gå et år, før sagen om kursmanipulation er blevet afgjort i retten, og i den tid må Østergaard og Glistrup fortsætte deres bestyrelseskarrierer.
Praksis fra tidligere sager har vist, at det er muligt at blive frakendt retten til at lede virksomheder i op til ti år. Flemming Østergaard fyldte forleden 70 år.
Berlingske Business har forsøgt at træffe Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup for en kommentar, men har ikke modtaget svar fra dem før avisens deadline. Begge har dog tidligere meddelt, at anklagerne er grundløse, og at de nægter sig skyldige i kursmanipulation, som de ifølge Bagmandspolitiet har begået i deres fælles fortid i Parken Sport & Entertainment.