Onsdag aften opstod der voldsom tumult på Slagelse Sygehus, da en stor gruppe personer ville besøge en ældre, meget syg mand. Da personalet bad dem dele sig i mindre grupper, blev de rasende. (Arkivfoto)
Onsdag aften opstod der voldsom tumult på Slagelse Sygehus, da en stor gruppe personer ville besøge en ældre, meget syg mand. Da personalet bad dem dele sig i mindre grupper, blev de rasende. (Arkivfoto) Foto: Torkil Adsersen

Fire personer er blevet sigtet af Sydsjællands og Lolland-Falsters efter balladen onsdag aften på Slagelse Sygehus.

Her opstod der voldsom tumult, fordi en gruppe på 20-30 personer af anden etnisk herkomst end dansk ikke ville acceptere, at de ikke kunne besøge en meget syg, ældre slægtning samtidigt. Sygehuspersonalet måtte til sidst søge tilflugt i et personalerum og tilkalde politiet.

Politibil under udrykning / med blå blink

»Der kom tre patruljevogne frem til stedet med sammenlagt seks politifolk. De tilstedeværende havde svært ved at forstå reglerne på stedet om, at de ikke kunne være inde på stuen allesammen. Der var opstået en ophidset stemning, og da politiet nåede frem, blev frustrationerne rettet mod politifolkene,« fortæller politikommissær Kurt G. Nielsen fra lokalpolitiet i Slagelse til bt.dk.

»På et tidspunkt bliver et par af de tilstedeværende slægtninge tildelt slag med stav for at få lidt ro på situationen. Det er ikke inde på stuen, men jeg kan ikke sige helt klart endnu, hvor det er foregået,« tilføjer politikommissæren.

I kølvandet på balladen er nu fire personer blevet sigtet af politiet for deres roller i dramaet. En 27-årig mand og en 43-årig kvinde - begge fra Slagelse - sigtes for grov forstyrelse af den offentlige orden efter straffelovens § 134, mens en 29-årig mand fra København er blevet sigtet for trusler mod politiet og en 47-årig kvinde fra Holbæk for trusler mod en sygeplejerske på stedet.

»Der er ikke fundet grundlag for, at nogen af de fire skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling,« tilføjer Kurt G. Nielsen.

Søren Pind

»Det skal også siges, at der er et par i gruppen af slægtninge, som får lov til at blive der. De har hele tiden været fornuftige og forsøgt at skabe ro på stedet. Og jeg kan også lige så godt sige, at vi må afvise, at det har noget som helst med banderelationer eller noget lignende at gøre,« tilføjer politikommissæren.

Personkredsen er i forvejen »ikke kendt for noget særligt« af politiet, og er ifølge Kurt G. Nielsen ikke »traditionelle ballademagere«. Han ønsker ikke at oplyse deres nationalitet.

»Det er simpelt hen personer, der kommer fra Slagelse og Hillerød-området og fra små byer uden for Slagelse. Samt en enkelt fra København og en fra Holbæk. Vi mangler at få samlet op på en del løse ender for at kunne sige, hvorfor der var så mange på én gang,« tilføjer politikommissæren.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.