Fire unge danske mænd savnes forsat efter deres båd forliste i det sydlige Norge. De norske myndigheder har nu iværksat en større redningsaktion.

De fire unge danskere savnes efter, at deres båd forliste onsdag ud for Mandal i Sydnorge. Norske myndigheder har iværksat en større redningsaktion med både skibe og helikoptere for at finde de fire danskere.

- Vi leder med lys og lygte efter de savnede - og vi skal nok finde dem, siger vagthavende hos Sør-Hovedredningscentralen i Norge til bt.dk 

De seks stævnede ud omkring klokken 12 onsdag i en ombygget redningsbåd, som de havde med fra Danmark. Ulykken skulle være sket omkring klokken 13, hvor danskernes redningsbåd blev ramt af en kraftig slagbølge.

To af de seks forulykkede klarede at redde sig selv i land efter ulykken. Den ene havde svømmet i flere timer for at nå land. Umiddelbart efter slog han alarm.

Den anden blev på skæret, hvor han blev reddet af redningsfolkene omkring midnat. De to er nu på Kristiansands sygehus. Den norske redningstjeneste modtog alarmen kl. 23 - 10 timer efter ulykken.

De fire resterende af bådens besætning savnes altså fortsat. Vandet er mellem 15 og 17 grader varmt og vinden blæser til kuling.

De norske myndigheder eftersøger de savnede med både, fly og helikoptere.

- Vi har blandt andet indsat et maritimt overvågningsfly af typen 'Orion' til at lede efter de savnede, siger vagthavende hos Sør-Hovedredningscentralen i Norge til bt.dk I nattens løb hjalp også en danske redningshelikopter til ved eftersøgningen. Ud over redningsaktionen til søs, så planlægger redningstjenesten også en afsøgning af strandene i ved kysten nær ulykkesstedet.
De norske redningsfolk afsøger et område på cirka 1500 kvadratkilometer. Hvis man ikke har fundet de savnede i løbet af formiddagen, så vil eftersøgningen blive intensiveret.

Bådens besætning bestod af seks danske mænd i starten af 20'erne. De sejlede i en 16 fod langf gråhvid, ombygget tysk redningsbåd med en 25 hk påhængsmotor fra Suzuki.

De unge mænd er alle fra Nordjylland - og deres pårørende er blevet underrettet.

bt.dk følger sagen...

Andre læser også