Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fire drenge i alderen 15-16 år fra Ry i Østjylland er anholdt og sigtet for forsøg på manddrab ved at have kastet brændende benzin på en 16-årig dreng af afghansk afstamning.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

'I går (mandag, red.) ca. kl. 19.15 modtog Sydøstjyllands Politi via 112 oplysninger om, at en 16-årig dreng af afghansk afstamning var blevet alvorligt forbrændt i Ry, idet der var blevet kastet en brændende flaske med benzin på ham. Drengen blev bragt til sygehuset i kritisk tilstand,' skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politiet iværksatte umiddelbart efter en efterforskning, og man anholdt i den forbindelse fire 'etnisk danske drenge' i alderen 15 til 16 år. Drengene er nu sigtet for forsøg på manddab, oplyser politiet.

Hvad der gik forud for hændelsen er fortsat noget uklart, men ifølge politiet kan der have været tale om en konflikt mellem de fem drenge, der alle bor og går i skole i Ry.

'Der er på nuværende tidspunkt ikke oplysninger, der tyder på, at konflikten har med drengenes forskellige etnicitet at gøre.'

Vicepolitiinspektør Lars P. Madsen oplyser til BT, at de fem drenge havde aftalt at mødes et givent sted i Ry.

»De mødes ude på gaden, og da der er kontakt imellem, så kaster de den her flaske efter drengen. Vi ved ikke, hvad motivet er, men det, håber vi, på kommer frem under grundlovsforhøret,« siger han.

Den tilskadekomnes tilstand er fortsat kritisk, men han skulle ifølge politiet være uden for livsfare.

De fire drenge bliver fremstillet i grundlovsforhør tirsdag Ved Retten i Horsens.