Den 48-årige Søren Thestrup Mortensen, også kendt som sex-ingeniøren, er ved retten i Lyngby idømt fire års fængsel.

Dermed fandt retten i Lyngby, at anklagemyndigheden havde mest ret.

Anklageren havde forlangt 4 år og fire måneders fængsel, mens forsvareren mente, at der kun kunne blive tale om et år bag tremmer.

Dommen blev anket på stedet, mens navneforbudet ikke blev forlænget.

Sagen, der har kørt over de sidste to uger har budt på et sandt rædselskabinet af sex-relaterede forbrydelser, som ingeniøren har stået bag.

Blandt andet indrømmede Søren Thestrup Mortensen meget tidligt i forløbet, at have haft sex med en pige på 14 år på et hotel i Aalborg.

Han indrømmede også at have modtaget penge fra en 17-årig døvstum pige, der havde sex med betalende kunder i hans lejlighed i Hellerup. Hun har hele tiden fastholdt, at det var den 48-årige ingeniør, der pressede og truede hende ud i prostitution, mens han har sagt, at det var hendes egen idé, og at han blot hjalp hende. Den forklaring troede retten altså ikke på.

Det samme gjorde sig gældende for ingeniørens dengang 16-årige kæreste, der også blev presset ud i prostituiton.

Søren Thestrup Mortensen stod også tiltalt for at have forsøgt at få oralsex med den 17-årige døvstumme piges 12-årige lillesøster. Ligesom han var tiltalt for at have stukket en finger op i skeden på en anden 12-årig pige, som han fik kontakt til, da han datede hendes mor.

Han nægtede begge forhold og sagde simpelthen, at det ikke passede. Men retten fandt det bevist.

En stor del af anklagemyndigehedens problemer i sagen gik på at få bevist, at den 48-årige sammen med sin 16-årige daværende kæreste forsøgte at hverve elever til en sex-skole i Søborg, som han var ved at bygge i en tidligere rockerborg, da han blev anholdt.

Sex-ingeniøren påstod nemlig hårdnakket, at der var tale om ren fantasi, som han delte med den 16-årige, kaldet Alexandra.

Politiet fandt chats og mail-korrespondencer mellem både Søren Thestrup Mortensen og Alexandra på hans stationære pc. De indikerer kraftigt, at de to gjorde et ihærdigt forsøg på at hverve piger ned til 12-års alderen til sex-skolen. Kraftigt nok, til at han blev fundet skyldig.

- Og de skal være klar til at blive domineret, som den 48-årige sagde til 16-årige Alexandra i en af deres mange chat-samtaler via msn.

Men det lykkedes kun i et enkelt tilfælde at finde frem til den fysiske person i den anden ende af kommunikationen med de mindreårige piger og drenge. Nemlig en dengang 14-årig pige, der søgte sig en pigekæreste på girlfriend.dk.

I alle andre tilfælde er sporet endt blindt.

I følge anklageskriftet overtalte han også sin 16-årige kæreste til at prøve at skaffe ham helt små piger til sex med sig selv. En fødselsdagsgave på hans 47-års fødselsdag. Og pigen skulle helst være helt lille. Helst 11 år gamle.

Alexandra gjorde sit bedste, men den mand, hun mente, hun kendte, der kunne skaffe de små piger viste sig at være et fatasifoster, som var opfundet af en anden mand, hun tidligere havde haft et forhold til.