Lyt til artiklen

Realitystjernen Fie Laursen er blevet idømt en bøde på 20.000 kroner.

Det oplyser Københavns Byret til B.T.

Dermed slipper hun væsentlig billigere, end hvad Københavns Politis anklagemyndighed gik efter at få hende dømt af straf.

Det kom frem for 14 dage siden til retssagen i Københavns Byret, hvor Fie Laursen ikke dukkede op, at politiet mente, hun skulle idømmes en bøde på 70.000 kroner.

I Fie Laursen-lejren er man tilfreds med udfaldet.

»Vi er ganske tilfredse med udmålingen af bøden, der ligger væsentlig under det, som anklagemyndigheden gik efter,« siger Fie Laursens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen, til B.T.

Advokaten fortæller videre, at han har talt med kendissen om sagens udfald. De er ligeledes tilfredse med, at statskassen skal betale sagens omkostninger.

Hvis Fie Laursen ikke betaler bøden, lyder forvandlingsstraffen på 14 dages fængsel, oplyser byretten.

Den 26-årige nybagte mor var tiltalt for ti overtrædelser af markedsføringsloven. Lovovertrædelserne stammer fra 2018, hvor hun ikke skulle have markeret reklame korrekt på sine sociale medier.

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, hvor mange af forholdene Fie Laursen er kendt skyldig i.

Til retssagen dukkede realitystjernens manager, Nima Badrbeigi, op for at afgive forklaring på Fie Laursens vegne. Hun havde udstyret ham med en fuldmagt, der gav ham lov til forklare sig på sin klients vegne.

Et af sagens store stridspunkter i retten var Fie Laursens samarbejde med AK Nygart om en brystforstørrelsesoperation. Her fortalte manageren, at forstørrelsen formentlig stod Fie Laursen til en fortjeneste på mellem 35.000 til 55.000 kroner.

Efter operationen lavede skrev Fie Laursen blandt andet et indlæg på sin blog og reklamerede for det på sin Facebook-profil. Her mente anklagemyndigheden ikke, at hun havde markeret det korrekt, og at hun dermed havde vildledt sine følgere.